Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V autobuse ležela funkční bomba! Řidič zachránil cestující, přitom ale porušil předpisy

V autobuse ležela podomácku vyrobená bomba. Hrdinný řidič zachránil cestujícím život.
V autobuse ležela podomácku vyrobená bomba. Hrdinný řidič zachránil cestujícím život.  (Autor: Reprofoto Youtube)
Autor: ČTK - 
21. května 2016
20:06

Polskou Vratislaví otřásl ve čtvrtek výbuch! V centru města řidič nalezl v autobus podomácku vyrobenou bombu, která posléze vybuchla. Exploze zranila díky duchapřítomnosti řidiče »jen« jednu ženu. Hrdina byl ale nařknut z toho, že nedodržel předpisy.

Tlakový hrnec naplněný pravděpodobně hřebíky ve čtvrtek vybuchl v centru polského města Vratislav. Při explozi jeden člověk utrpěl zranění. Nádobu původně kdosi zanechal v autobuse, k výbuchu však došlo krátce poté, co ji řidič vyndal na chodník. Policie již má podle televize TVN24 vytipovanou osobu, která mohla podomácky vyrobenou výbušninu v autobuse plném lidí zanechat.

Výbuch nastal přibližně ve 14 hodin poblíž centrálního vratislavského vlakového nádraží. Několik minut před tím si řidič autobusu číslo 145, v němž bylo podle médií několik desítek lidí, všiml zhruba třílitrové nádoby, kterou kdosi v autobuse zanechal. Zastavil proto a vyndal hrnec ven. Tam došlo k nepříliš silné explozi, která zranila kolemjdoucí ženu. Sanitka ji převezla do nemocnice.

"Zřejmě šlo o směs kovových prvků a výbušných prostředků," řekla médiím Agnieszka Korzeniowská z vratislavské policie. V tomto slezském městě nedaleko českých hranic došlo nedávno k nepokojům namířeným proti policii poté, co ve vazbě zemřel mladý muž. Policisté mají tip na člověka, který možná bombu do autobusu umístil, a nyní po něm pátrají.

Řidič ale prý při hrdinském činu porušil předpisy. Protokol v takovém případě totiž nařizuje, aby zastavil, nechal cestující vystoupit,l zajistil vozidlo a uvědomil příslušné úřady. Mluvčí vratislavského dopravního podniku Agnieszka Korzeniowská i cestující mu ale za jeho čin vřele poděkovali. Svým jednáním totiž zabránil nepředstavitelné tragédii.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 21. května 2016 20:49 )

Bomba PP - polský papiňák.

Zobrazit celou diskusi