Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pláč a vyčerpání: Takto se šestileté holčičky připravují v Číně na olympiádu

Autor: red - 
29. května 2016
08:33

Slzy, krev a vyčerpání. Tak vypadá trénink olympijských atletů v Číně. Na tom by ani nebylo nic šokujícího, kdyby trenéři netlačili na hranici možností i malinkaté děti. Úspěch komunistické země je ale třeba zajistit už od útlého věku.

Čína patří v posledních několika ročnících letních olympijských her mezi absolutní špičku. Na LOH v Pekingu v roce 2008 dokonce na počet medailí zvítězila. Tento úspěch ale rozhodně není zadarmo. Komunistická země své atlety připravuje už od velmi útlého věku.

Agentura Reuters zveřejnila snímky z takových tréninků v atletické škole v Šanghaji. Malé šestileté gymnastky jsou trenéry tlačeny na hranici svých možností. Některé vyčerpáním dokonce uroní slzu, kterou trenér ihned utře, a pokračuje se v tréninku.

Sportovní škola v Šanghaji je dílnou na olympioniky. Děti se tu cvičí v různých dovednostech. Od gymnastiky přes šerm, stolní tenis a badminton až k bojovým sportům. Obzvláště poslední jmenovaná disciplína může být pro studenty pořádně bolestivá. Ale podle snímků ani krev není omluvenkou z tréninku.

sores ( 29. května 2016 09:17 )

 Vážně nevím co je horší, jestli Čína nebo muslimáci! V Číně se také zabíjí za blbosti i v rodině příbuzné jako to dělají muslimáci! Chudáci děti kteří se nemohou ještě bránit a co z nich dělají, fakt debilní národ. Tak mi přijde, že ta Evropa než zmizí z planety jako světadíl je nejvíce civilizovaná a normální!

jana999 ( 29. května 2016 08:54 )

nám trenéři ani ty slzy neutřely

Zobrazit celou diskusi