Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Explozivní trapas: Stadion Manchesteru United evakuovali kvůli zapomenuté atrapě bomby

Autor: shp - 
16. května 2016
10:47

Tak takovýhle trapas na stadionu Old Trafford jen tak nepamatují. Jen pár minut před očekávaným výkopem ho muselo opustit na 76 tisíc naštvaných a zklamaných fanoušků Manchesteru United. Důvodem byla bomba, která na něm byla nalezena. Jak se ale později ukázalo, šlo o věrnou atrapu, která byla na stadion umístěna před týdnem kvůli protiteroristickému cvičení.

Utkání mezi Manchesterem United a Bournemouthem tak muselo být odloženo z důvodu, který více než naštve. Na místo spěchali policisté, vojáci i pyrotechnici úplně zbytečně. Nalezená výbušnina sice skutečně vypadala realisticky, ale šlo pouze o atrapu.

Ta byla na stadionu Old Trafford umístěna při protiteroristickém cvičení. Za úkol ji měli vyčenichat psi. Jenže zatímco ostatní atrapy byly po ukončení výcviku posbírány a uklizeny, na tuto se zapomnělo. A je z toho průšvih jako trám.

Pyrotechnici, kteří nemohli vědět, zda se skutečně nejedná o bombu, atrapu výbušniny odpálili při kontrolované explozi. Vše přitom stálo obrovské množství peněz. Horentní účet za planý poplach zatím vyčíslen nebyl.

Zobrazit celou diskusi