Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Migranti šli na multikulturní festival. Obklíčili dívky, chtěli sex a kradli

Autor: mb - 
16. května 2016
10:35

V Německu se odehrál další sexuální útok na ženy, tentokráte na multikulturním festivale v Berlíně. Skupina imigrantů obklíčila náctileté dívky a začala je sexuálně obtěžovat. Jednu z dívek během útoku okradli o mobilní telefon. Policie zadržela pouze tři podezřelé, zbytek zatím uniká.

Deset mladých mužů obestoupilo dvě dívky ve věku 17 a 18 let. Začali se o vyděšené slečny otírat, osahávat je a nakonec jednu z nich okradli. Když se pokusil jeden ze svědků útok nahrát na mobilní telefon, útočníci obrátili agresi na něj a přikázali mu, aby si „hleděl svého“.

K incidentu došlo v sobotu večer v berlínské čtvrti Kreuzberg během multikulturní akce nesoucí název „Karneval der Kulturen“. Sexuální útok tak v podstatě kopíruje události ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem.

Policie následně zadržela tři z deseti útočníků, ukradený mobil byl nakonec vrácen oběti. Dva zadržení jsou dle policie „muži tureckého původu“. Zda se jedná o legální, či nelegální migranty, nebo o druhou generaci tureckých imigrantů, úřady neupřesnily. Původ třetího muže zveřejněn nebyl.

Kromě Berlína měla o víkendu policie plné ruce práce i v německém městě Verden. Tam se pro změnu v uprchlickém středisku popraly dvě skupiny běženců, a to hned dvakrát. K prvnímu konfliktu došlo v pátek večer, když se do sebe pustilo zhruba třicet znesvářených mužů z Afghánistánu a Iráku. Při hromadné rvačce byli účastníci ozbrojeni železnými tyčemi a na protivníky použili i hasicí přístroje.

Druhé dějství bitvy následně pokračovalo v sobotu, tentokrát už za účasti 50 lidí. Výsledkem rvačky je 14 zraněných a jeden z účastníků střetu, chlapec (14) z Afghánistánu, je nyní v kritickém stavu v nemocnici. Výbušnou situaci se podařilo policii uklidnit až po nasazení nemalého počtu strážců pořádku. Policie zahájila vyšetřování trestného činu pokus o zabití.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině