Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Armáda se Putinovi chlubila novým vozem, generál utrhl kliku

Autor: ČTK, mb - 
13. května 2016
13:47

Ostuda provázela ukázku nových terénních vozů ruské výroby pro ruskou armádu předvedených prezidentu Vladimiru Putinovi (63) v jeho rezidenci v černomořském letovisku Soči. Generál při předvádění armádní verze vozu UAZ Patriot utrhl u dveří kliku.

„Když se prezident pokoušel otevřít dveře jednoho z vozů, na který lze podle tvůrců namontovat kulomet, zablokovaly se. Náčelník hlavní správy pro obrněné automobily ministerstva obrany Alexandr Ševčenko se pokusil situaci napravit, ale výsledkem byla utržená klika dveří,“ popsala blamáž agentura Interfax.

Putinovi se nakonec podle očitých svědků podařilo dostat dovnitř druhými dveřmi. Pracovníci továrny UAZ později incident vysvětlili tím, že dveře se automaticky zablokují, když je motor vypnutý. Vůz se má vyznačovat zesílenou konstrukcí umožňující montáž těžkého kulometu nebo automatického granátometu. Prezident se přišel na novou techniku podívat po další poradě s vojenskými veliteli a vedením zbrojovek.

Nejde o první trapas při předvádění výdobytků ruského automobilového průmyslu hlavě státu. V živé paměti dosud zůstává Putinovo startování vozu Lada Granta před pěti lety – tehdy zbrusu nový model naskočil až na pátý pokus. Putin nicméně vzal vinu na sebe, když připustil, že nepracoval správně s plynovým pedálem.

tgbg ( 14. května 2016 07:02 )

Proto rusáci okupují a drancují své sousedy. Neumí nic vyrábět. Jenom zmetky.

marais ( 13. května 2016 15:53 )

co by generál pro Putina neudělal, asi zapomněli, že je vůz asi ve skladovém klidu ...

realiasta1 ( 13. května 2016 15:11 )

 Tomiku, ta hrubka.

Zobrazit celou diskusi