Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čínská zlatá mládež se chvástá bohatstvím: Prezident jim vyhlásil válku!

Autor: lm - 
12. května 2016
21:58

I v zemi, kde dělníci živoří s několika málo korunami na den, se najdou tací, kteří jsou nechutně bohatí a nestydí se to všem ukázat. Jak si žije čínská zlatá mládež, která už leze pořádně krkem i prezidentovi?

Čínská zlatá mládež si užívá života plnými doušky stejně jako potomci zbohatlíků všude jinde po světě. Za přepychové večírky utrácí statisíce korun a prohání se v luxusních automobilech, o kterých si běžný čínský dělník může nechat jen zdát. Jejich okázalý styl života se nezamlouvá už ani čínskému prezidentovi.

Si Ťin-pching se rozhodl, že s čínskou zbohatlickou a vychloubačnou mládeží zatočí. Prezident v květnu zakázal, aby se tito zbohatlíci, jimž se přezdívá „fuerdai“ (v překladu bohatá druhá generace), objevovali v televizi. Jenže co naplat, když jejich okázalý způsob života plní sociální sítě. Podívejte se v galerii, jak si čínská smetánka žije.

djaba ( 13. května 2016 10:25 )

 Že by v Číně měli jako státní měnu korunu ? Asi teď po sblížení s Českem jo .

janka69 ( 12. května 2016 22:19 )

na ako dlho ich vie kopa handier urobiť šťastnými ?!?? sú to všetko len veci , pominuteľné a zbytočné , a oni sú unudení sopliaci , ktorý si na to sami poctivo nezarobili

Zobrazit celou diskusi