Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jakoubka (†3) zavalilo v Baumaxu dřevo: Rodiče se modlí, aby viník nešel do basy

Autor: lm - 
12. května 2016
19:32

Přesně před rokem došlo v žilinském Baumaxu k velké tragédii. Malého Jakoubka (†3) zavalily v obchodě dřevěné hranoly a navzdory okamžité pomoci zraněním podlehl. Policisté ze smrti chlapce viní Ivana S. (49), který dřevo do regálu navezl. Rodiče si ale nepřejí, aby skončil ve vězení…

Jakub (†3) byl v osudný den v obchodě se svou rodinou. K tragédii došlo ve chvíli, kdy chlapeček šel kousek před svou matkou, která držela za ruku jeho starší sestřičku. Zničehonic se na něj zřítily dřevěné hranoly z výšky čtyř metrů a zasypaly ho. Tříletý chlapeček utrpěl těžká zranění a navzdory okamžité pomoci od zaměstnanců po převozu do nemocnice zemřel.

Policie ze smrti dítěte obvinila Ivana S. (49), který hranoly krátce před tím do regálu naložil. Původně dostal podmínečný trest, státní zástupkyně se ale odvolala a případ znovu zamířil před soud. „Necítím se být vinen, ale je mi velmi líto, co se stalo. Protože jsem věřící člověk, každý den se modlím za malého Jakubka,“ řekl u soudu obžalovaný podle serveru Čas.sk. Jeho obhájkyně si myslí, že byly záměrně ignorovány důkazy svědčící o zanedbání ze strany vedoucích pracovníků Baumaxu.

Rodiče se během procesu drželi za ruce, klopili zrak k zemi a ve tváři se jim zračil neuvěřitelný smutek. Jejich milovaného chlapečka už jim nikdo nevrátí.  Zlost vůči zaměstnanci Baumaxu prý ale necítí. „Myslíme si, že za to není zodpovědný. Necítíme vůči němu žádnou zášť, naopak se za něj každý den modlíme, aby do toho vězení nešel,“ uvedl táta Jakoubka Pavel (39). Soudce proces odročil na konec září, kdy budou předvoláni i znalci. Ivanovi hrozí za přečin usmrcení až tři roky basy.

Zobrazit celou diskusi