Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Badi, indická »vesnice smrti«: 2500 obyvatel a 381 sebevražd za rok!

Indická vesnice Badi je podle obyvatel posedlá ďáblem. Tím vysvětlují to, proč ve vsi s jen 2500 obyvateli spáchalo za loňský rok 381 lidí sebevraždu!
Indická vesnice Badi je podle obyvatel posedlá ďáblem. Tím vysvětlují to, proč ve vsi s jen 2500 obyvateli spáchalo za loňský rok 381 lidí sebevraždu!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: vk - 
10. května 2016
22:03

Na první pohled působí indická vesnice Badi idylicky. Lidé se jí ale děsí a obchází ji širokým obloukem. „Řádí v ní ďábel!“ říkají. Tím také vysvětlují to, proč ve vsi s jen 2500 obyvateli spáchalo za loňský rok 381 lidí sebevraždu!

„Celkem tady žije asi 320 rodin a nejméně jedna osoba z každé rodiny už spáchala sebevraždu,“ svěřila se Rajendra Sisodiya, která ve vesničce, jež leží ve státě Madhjapradéš, dělá starostku.

I jí při vyprávění o nezvyklém sebevražedném fenoménu běhá mráz po zádech. Do funkce se dostala teprve před dvěma měsíci poté, co se její bratranec Jevan – do té doby starosta – oběsil na stromě. Dobrovolný odchod ze světa navíc zvolila i její matka a bratr...

„Pokračuje to i letos. Jen za první tři měsíce se tady zabilo už osmdesát vesničanů!“ doplňuje děsivou statistiku místní policista Amit Singh. „Co den, to nějaký mrtvý,“ říká... A protože si obyvatelé nedokážou nezvykle vysoký počet sebevražd vysvětlit, věří, že na vesnici Badi si zasedl ďábel.

Psychiatr: Mají deprese z pesticidů

Psychiatr Srikanth Reddy má prozaičtější vysvětlení: „Za sebevraždami jsou deprese a schizofrenie, které se u místních rozvinuly.“ A jako další důvod uvádí velké množství pesticidů, které místní při pěstování používají. „Ostatně něco takového se už prokázalo v Číně. I tam byl velký počet sebevražd a ukázalo se, že na vině byly insekticidy, které byly vysoce toxické a způsobovaly lidem hluboké deprese,“ věří lékař.

bizon_pepa ( 11. května 2016 08:15 )

Kolik sebevrazd ma v celosvetovem prumeru Indie? PS: Taky bych radsi platil dane v Paname. Nez tady, kde pak jdou na ruzne zhovadilosti.

lesnismes ( 11. května 2016 07:50 )

To vypada jako opravdu velke cislo ale v celosvetovem prumeru sebevrazd,ma India mene sebezabitych nez Cesko!!!O tom by mel blesk psat ,o tom co se deje v cechach a ne v daleke indii.Ma blesk zakazano psat o Panama papers?Nikde jsem to nevidel a to je panecku AKTUALNI!!! Zprava stara asi dva dni!! Na seznamu je asi 40 ceskych firem ,co okradaji nas vsechny o penize protoze neplati dane!!To je podle blesku ale v poradku,vdyt to doplatej "hlupaci"jako jsme mi

Zobrazit celou diskusi