Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nový důkaz sexútoků v Kolíně: „Nesahej na mě,“ křičela zoufalá Němka

Autor: ČTK, mb - 
10. května 2016
13:44

Na veřejnost se dostalo nové šokující video ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem, kde na nic netušící ženy sexuálně zaútočil více než tisícihlavý dav lidí, převážně imigrantů z Blízkého východu a severní Afriky. V krátkém klipu je vidět, že policie situaci nezvládá, a jedinou obranou bezbranných Němek tak byl jen zoufalý křik.

„Nesahej na mě, nedotýkej se mě!“ je slyšet ženský hlas v krátkém klipu, který dokumentuje chaos v noci v Kolíně nad Rýnem. Jaké dívce hlas patří, z videa není patrné, ale v pozadí se ozývají rozvášněné křiky mužů a výbuchy petard. Policisté následně přiznávají: „Jsme tu dva, těžko je zastavíme.“Klip ukazuje, co se o silvestru dělo v Kolíně nad Rýnem. Tehdy se přes tisíc imigrantů převážně z Blízkého východu a severní Afriky rozdělilo na menší skupinky a začali napadat nic netušící Němky. Některé „pouze“ okradli, ale přes 600 jich bylo sexuálně napadeno. Osahávaní, strkání prstů do tělesných otvorů apod. bylo pro útočící migranty normou. Dvě ženy dokonce nahlásily znásilnění.

Německé úřady nejdříve šokující útok tutlaly, veřejnost se o incidentu dozvěděla až s několikadenním zpožděním. Někteří policisté následně tvrdili, že se je jejich nadřízení snažili přinutit k tomu, aby nemluvili o znásilnění, ale „pouze“ o sexuálním obtěžování. Kromě Kolína nad Rýnem došlo k podobným útokům v dalších německých městech.

Drtivá většina viníků nebyla doposud potrestána, z více než tisícovky delikventů byli zatím usvědčeni pouze jednotlivci. Dva útočníci dostali na začátku května u soudu podmíněné tresty. Nepodařilo se prokázat, že se dopustili sexuálního násilí, odsouzeni byli za krádež a přechovávání kradených věcí. Oba muži alžírského původu ale budou vyhoštěni, do Německa přicestovali nelegálně.

Dva obvinění bratři ve věku 23 a 26 let podle obžaloby spolu s dalšími muži o silvestrovské noci obstoupili jednu ženu, osahávali ji na bocích a hýždích a pokusili se jí také sáhnout na prsa. Z kabelky, kterou se snažila před útočníky chránit, jí sebrali mobilní telefon. Ten se později našel u jednoho z obviněných a slouží jako hlavní důkazní materiál.