Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kalašnikov už není jen samopal. Zbrojovka spouští vlastní módní značku

Autor: ČTK - 
6. května 2016
08:05

Ruská zbrojovka Kalašnikov, proslulý výrobce střelných zbraní, chce rozšířit výrobu a představit se jako módní dům. List Izvestija v pátek napsal, že vedení závodu chce pod značkou známou po celém světě vyrábět vlastní oděvy a módní doplňky. 

Do konce roku se prý v ruských městech objeví 60 firemních obchodů s módou, kde se ovšem budou nabízet i pušky. Vedení firmy argumentuje tím, že módní zboží vyrábějí i mnohé jiné strojírenské podniky, například výrobce stavebních strojů Caterpillar nebo automobilka Ferrari. 

Problém ale mají v iževském sídle společnosti se sankcemi, které proti Rusku vyhlásily západní státy. Mnohé z nich přitom byly pro firmu Kalašnikov tradičním místem odbytu. Sedmdesát procent sportovních a loveckých pušek například vyvážela do Evropy a USA. Nyní se – se zbraněmi i s módou – musí víc orientovat na domácí zákazníky, napsal list Izvestija. 

Poprvé chce Kalašnikov prezentovat své modely letos v září na přehlídkovém molu na armádním veletrhu ve městě Kubinka u Moskvy. Převládat má styl „military“, oblíbený prý dnes na celém světě.

djaba ( 7. května 2016 21:58 )

Kurňa , takovou bundu bych si koupil .

tgbg ( 6. května 2016 10:38 )

Druhou světovou válku vyvolala ruská nenasytnost po nových územích Poukazuje na to, že Stalin takticky uzavřel spojenectví s Francií, aby v roce 1939 paktem Ribbentrop-Molotov svého spojence zradil a s Hitlerem si rozdělil Polsko a anektoval Pobaltí. Tím se ale Rusko octlo v přímém kontaktu s Německem a válka mezi oběma státy se stala neodvratnou. „Výsledkem války, kterou ruská nenasytnost po nových územích vyvolala, bylo ovládnutí celé východní a střední Evropy včetně části Německa, hirošimská bomba porazila nejen Japonce, ale odstrašila rovněž Sověty chystající se na napadení Turecka a obsazení černomořských úžin,“ popsal Stránský svůj neobvyklý pohled na dějiny druhé světové války.

petrusaa ( 6. května 2016 09:13 )

synku ach synku co z tebe jen bude,můžeš mi říci kolik lidí bylo demokraticky přesvědčeno puškou M-16?

tgbg ( 6. května 2016 08:21 )

Ruští nacisti chtějí světu připomínat, kolik miliónů lidí po celém světě bylo jejich zbraněmi vyvražděno.

Zobrazit celou diskusi