Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vnuk Fidela Castra je model: Na přehlídkovém mole měl premiéru

Autor: ČTK - 
4. května 2016
08:28

Zatímco jeho dědeček téměř půlstoletí vštěpoval Kubáncům zásady socialismu a ostražitost před „vykořisťovateli“ z kapitalistického světa, vnuk Fidela Castra se vrhl přímo do náruče jedné z nejznámějších módních firem světa. Devatenáctiletý Tony Castro v úterý večer absolvoval svou premiéru na přehlídkovém molu během vůbec první kubánské přehlídky francouzské značky Chanel.

Kuba se v posledních měsících za vlády Fidelova mladšího bratra Raúla v souvislosti s normalizací vztahů s USA otevírá světovým firmám, což se projevilo mimo jiné i v kultuře. Kromě koncertu legendární skupiny Rolling Stones či natáčení hollywoodského filmu Rychle a zběsile 8 se dříve nemyslitelný vliv Západu na Kubě v posledních týdnech projevuje i v módě.

Očekávaná přehlídka na havanském turistickém bulváru Paseo del Prado přilákala stovky lidí. Svou kolekci inspirovanou barvami Karibiku a klasickou kubánskou estetikou představil německý návrhář Karl Lagerfeld. Na jeho modely za desítky tisíc dolarů by velká většina Kubánců šetřila dlouhá léta.

Vnuk vůdce komunistického převratu Tony Castro, který přišel na svět až po skončení studené války, již dříve pózoval pro módní fotografy, havanská přehlídka však byla jeho premiérovým vystoupením.

Podle svého facebookového profilu má ke kapitalistické cizině vůbec výrazně blíž než dědeček Fidel, neboť mimo jiné nedávno navštívil Paříž či shlédl baseballový zápas amerických profesionálů na Kubě. Dědeček se k jeho aktivitám veřejně nevyjádřil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jity ( 4. května 2016 08:52 )

Starý Castro býval docela pěkný chlap, věk se vyřádí a je z něj dědek ošklivý. To holt je jediná spravedlnost na světě, každý stárne a oškliví.

Zobrazit celou diskusi