Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista Adam (†26) se omylem zastřelil novou zbraní: Měl povinný výcvik?

Autor: lm - 
3. května 2016
09:51

Proč musel mladý policista Adam (†26) zemřít? Podle kolegů si prostřelil hlavu novou pistolí, kterou dostal bez absolvování povinných školení a střeleb. Ministerstvo vnitra to ale razantně odmítá.

Případ z minulého týdne šokoval Slovensko. Podle kolegů se podpraporčík Adam (†26) seznamoval s novou pistolí glock, kterou nedávno dostal. „Obdivoval novou zbraň a mával si s ní u hlavy. Pak si ji přiložil ke spánku a řekl něco ve smyslu: ‚Jaký je to asi pocit?‘“ řekl podle deníku Čas jeden z kolegů zesnulého. A to se mu stalo osudným.

Ve chvíli, kdy si přiložil zbraň k hlavě, se totiž ozval výstřel a mladík zůstal ležet nehybně na zemi. Policisté mu sice poskytli první pomoc a udrželi ho při životě až do příjezdu záchranářů, jejich kolega ale po převozu do nemocnice zemřel.

Kolegové policisty tvrdili, že Adam zbraň dostal, ačkoliv ještě nestihl absolvovat povinné střelby. Ministerstvo vnitra to ale razantně odmítá. „I tento policista si novou zbraň mohl převzít až po absolvování školení. Byl proškolen pro bezpečné zacházení s nově přidělenou zbraní, jeho součástí je i provedení cvičných střeleb,“ sdělil slovenskému deníku tiskový odbor resortu vnitra.

Ať už je to jakkoliv, Adam sloužil u sboru sedm let, takže musel vědět, že jeho počínání je vysoce nebezpečné. „Když dojde k střelnému poranění hlavy samotným uživatelem, měl ji otočenou špatným směrem. To není selhání zbraně, ale hrubé selhání člověka, který s ní manipuloval,“ vysvětlil odborník na zbraně Ludvík Miklánek.

djaba ( 4. května 2016 09:33 )

 Napíšete-li OMYLEM ,znamená to , že chtěl picnout někoho jiného .

dzambulka007 ( 3. května 2016 18:03 )

Génius už od pohledu.

mrd.vola ( 3. května 2016 18:00 )

tohle bambuko by moc čobolů těch blbů neochránilo

1pepan ( 3. května 2016 14:04 )

lynx ( 3. května 2016 12:29 )

V návodu k pistoli Glock se píše: Pozor, prostředek hromadného ničení policistů! Indikace: Používat smějí pouze jedinci s prokazatelným IQ nad 75!!!

Zobrazit celou diskusi