Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump tvrdě: Když se ruský trouba moc přiblíží, je třeba střílet

Autor: ČTK, sou - 
3. května 2016
07:35

Horký kandidát na republikánskou nominaci do boje o Bílý dům Donald Trump by pálil po ruských letounech. Alespoň pokud by se přiblížily ke strojům amerického letectva. Trump to v pondělí řekl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici WMEE v Indianě, kde se v úterý uskuteční důležité primárky. „Když diplomacie selže, je třeba střílet,“ prohlásil.

Trump reagoval na páteční incident v Baltském moři, kdy se ruský pilot se svým letadlem Su-27 přiblížil k americkému průzkumnému letounu a provedl nebezpečný manévr zvaný výkrut. Podobný incident se podle mluvčího velitelství amerických sil v Evropě odehrál už 14. dubna. 

„Když se ten trouba blíží, v určitém okamžiku musíte pálit,“ uvedl Trump podle amerického serveru BuzzFeed. Připustil ale, že ještě dřív by měl prezident Barack Obama zavolat do Moskvy Vladimiru Putinovi

„Normálně by měl Obama, nazvěme ho prezidentem, zavolat Putinovi a říct mu: 'Poslyš, vyhov nám a nedělej to, stáhni toho šílence, zastav to'. Ale náš prezident takový není. Šel ven hrát golf nebo co,“ poznamenal Trump.

„A když to nezafunguje, tak v určitém okamžiku, když se ten trouba blíží, je třeba střílet. Vždyť je to ostuda, totální neúcta k naší zemi, neúcta k Obamovi,“ prohlásil newyorský miliardář.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hlavoumitovrta ( 3. května 2016 17:10 )

No, on je to "veliký politik", tedy hlavně velká huba, nevím, zda něčemu rozumí, vojenství to není. Na incident mají mnohem umírněnější názor sami američtí velitelé - http://cz.sputniknews.com/svet/20160503/2954958/usa-rusko-baltskemore-incidenty-stihacka.html. Průzkumák RC-135 sestřelovat přepadový stíhač SU-27? To se snad v normální hlavě ani nemůže narodit.

moiaza ( 3. května 2016 11:53 )

Slova tohoto ňoumy jen potvrzuji inteligenci našeho velkého bratra. Trump, ten přihlouplý šašek dostává hlasy jen od sobě rovných. Je vidět, že vůbec nezná dějiny. Počet napadení a válek ze strany agresora USA a počet napadení a vedení válek ze strany Ruska, je neprosto neporovnatelný. Americký agresor suverénně vede! To jsou fakta. Kdyby každý stát měl střílet po každém Americkém letadle, které se nebezpeně přiblíží k hranicím jiného státu, Americká armáda by už dávno byla bez letadel.

lug70 ( 3. května 2016 10:32 )

Před nedávnem Trump avizoval, že se po zvolení míní s Putinem domluvit na spolupráci a teď by jako chtěl Rusy sestřelovat? Měli by jsme ještě vzít v úvahu, že Trumpova slova mohla být prostě překroucena médii. Zpráva má původ v ČTK a to je známé dezinformační médium, kde se svými politickými a propagandistickými požadavky podávají u šéfredaktorů ČTK dveře politici, PR agentury, neziskovky i západní ambasády .

Xeen ( 3. května 2016 10:00 )

Pokud se podobný incident odehraje nad Baltským mořem 100 km od Ruských hranic a zároveň 3000 km od hranic USA, je malinko na zvážení, kterej trouba je vlastně ten, co se přiblížil...

tgbg ( 3. května 2016 09:49 )

RSSÁCI to jsou degeneráti- přesně jak píše "POKROK" už od pohledu je to národ k ničemu... jestli on bude Trump prezidentem, tak to bude dobře, to samé Clintonovka... ti lidi se s rusáky nebudou mazlit jako Obama.

Zobrazit celou diskusi