Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpráva CIA odhalila nové detaily o útocích 11. září: Hledali spojení se Saúdskou Arábií

Zpráva CIA odhalila nové detaily o útocích 11. září: Hledali spojení se Saúdskou Arábií
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
1. května 2016
22:24

Kongresová zpráva o teroristických útocích na New York a Washington z 11. září 2001 obsahuje tajnou kapitolu o 28 stranách, která se týká „předběžných informací o možném spojení Saúdské Arábie s útočníky“. V televizi NBC to dnes řekl šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) John Brennan. Upozornil, že jde o informace nepotvrzené a neprověřené a že nic nenaznačuje, že by Rijád finančně podporoval teroristy.

Zpráva amerického Kongresu se týkala koordinovaných útoků teroristické sítě al-Káida na dvě americká velkoměsta, které otřásly americkým veřejným míněním a vedly k vyhlášení americké „války proti terorismu“. Při útocích na New York a Washington zemřelo téměř 3000 lidí.

Podle Brennana americká vláda část tajného materiálu brzy zveřejní. Zpráva je utajována proto, že převládly obavy o citlivý obsah včetně vyšetřovacích metod. Vyšetřování tragických událostí ze září 2001 navíc ještě neskončilo.

Americká vyšetřovací komise nicméně podle Brennana dospěla k „velmi jasnému“ závěru, že neexistuje žádný důkaz naznačující, že by saúdská vláda jako instituce nebo některý jednotlivý saúdský činitel finančně podporovali al-Káidu.

Nepotvrzené a neprověřené informace by se podle šéfa CIA v případě jejího zveřejnění mohl někdo chopit a šířit zprávy o vině Saúdské Arábie. „To by bylo velmi, velmi nepřesné,“ zdůraznil Brennan.

tgbg ( 2. května 2016 07:21 )

důkazů je dostatek ,není co řešit fašistické zlo RUSSKA spáchalo teroristický útok 11.září 2001 11. září 2001 masová vražda civilistů vládou RUSSKA fašismu, RUSSKA 11. září 2001 je to tak budova WTC7 třetí mrakodrap asi 150 metrů od dvojčat v New Yorku do které nic nenarazilo byla vládou RUSSKA předem připravena k demolici , zřítila se do svých základů ,mrakodrap vysoký 47 pater, navíc BBC ohlásila její naprosto nečekaný pád o 30 minut dříve .......bohužel je jasné ,že terorismus RUSSKA 11. září 2001 v New Yorku je dílem zločinného fašistického režimu RUSSKA a každý spojenec RUSSKA je terorista , kolaborant s teroristy konec přetvářky co si budeme nalhávat RUSSKO patří na první místa v seznamu teroristických organizací už jako pachatelé prokázaného státního terorismu a jako zakladatelé alkajdy ,spojenci učk, čečenských džihádistů a ruských neonacistů ( důkazy: archivy CIA ,každý kdo tyto zločinné zrůdné nelidské systémy podporuje je terorista a jako s teroristou s ním musí být zacházeno

fotrpjotr ( 2. května 2016 01:22 )

Bude tam i kdo tuto akci a na čí pokyn zaplatil?

Zobrazit celou diskusi