Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Putinovi Noční vlci míří k Polsku. Motorkáři odmítají ustoupit zákazu Varšavy

Autor: kal, ČTK - 
30. dubna 2016
12:40

Ruský motorkářský klub Noční vlci nehodlá změnit plány své jízdy do Berlína k uctění sovětského vítězství v druhé světové válce. A to přesto, že Polsko odmítlo povolit průjezd těmto motorkářům, kteří jsou známí blízkými vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. „Držíme se plánu, nic na něm neměníme,“ řekl koordinátor jízdy Andrej Bobrovskij podle polské televize TVN 24 po příjezdu skupiny motocyklistů do Minsku.

Rusové v sobotu v běloruské metropoli položili květy k pomníku padlých sovětských vojáků a při této příležitosti se k nim podle ruského serveru LifeNews připojili kolegové z Evropy a místní obyvatelé.

Noční vlci dorazili do běloruského Minsku, kde uctili sovětské vojáky padlé za 2. světové války. Noční vlci dorazili do běloruského Minsku, kde uctili sovětské vojáky padlé za 2. světové války. | EPA

„Pro mne je to věc cti a má povinnost. Myslím, že podobně smýšlí každý z nás. Čím více se nám snaží odebrat naše vítězství, tím větší budeme klást odpor,“ prohlásil šéf klubu Alexandr Zaldostanov, známý pod přezdívkou Chirurg, o výpravě, která má 9. května skončit v Berlíně. Tam ovšem Zaldostanov nemůže, protože mu Evropská unie již dříve zakázala vstup.

Noční vlci chtějí ještě dnes zamířit k hranici s Polskem, přestože jim Varšava z „bezpečnostních důvodů“ průjezd přes polské území zakázala. Na polský zákaz reagovalo ruské ministerstvo zahraničí, které si povolalo polskou velvyslankyni v Moskvě a polský krok odsoudilo jako „mimořádně cynické a zlomyslné gesto“.

Noční vlci dorazili do běloruského Minsku, kde uctili sovětské vojáky padlé za 2. světové války. Noční vlci dorazili do běloruského Minsku, kde uctili sovětské vojáky padlé za 2. světové války. | EPA

Trasa ruské jízdy má vést přes Bělorusko, Polsko, Slovensko, Rakousko a Česko, podobně jako loni, kdy někteří ruští motorkáři nedostali v Polsku a také v Německu vstupní víza. Do Berlína z nich nakonec oklikami dorazila jen část.

iriss ( 3. května 2016 10:31 )

Plácáš jen nesmysly, ale laskavě vždy hovoř sama nebo sám za sebe

iriss ( 3. května 2016 10:27 )

Ano, souhlasím s tebou

iriss ( 3. května 2016 10:09 )

souhlasím s vaším názorem na tgdg to dg je jeko degenerovanej???? To by opravdu souhlasilo

iriss ( 3. května 2016 10:07 )

Pokud hovoříte sám za sebe tak hovořte v jednotném čísle!!! Z vás čiší jen zlo!! Mluvíte tady o Ukrajincích, ale přečtěte si také historii nebo bude lepší, když se tam pojedete podívat. Je tam víc fašistů než si myslíte!!! Hailuje se tam, někde vysí i hákové kříže, na některých úřadech uctívají Hitlera a pod. Tak nevím, asi žijete na nějaké jiné planetě. Mimochodem do událostí na Majdanu, do kterých určití lidí zapletli Rusko místo žoldáků naverbovaných CIA, kteří Majdan vyprovokovali, což je dneska docela dobře zadokumentováno jen proto, aby se USA dostala zase o krok blíž k Rusku. Ale podle vás je to Rusko to špatné, tak se podívejte, kde se v okolí Ruska nalézají základny NATO a to i přes to, že USA kdysi Rusku slíbilo, že se k jejich hranicím NATO nebude přibližovat. Jinak si pane místo vašich nesmyslů přečtěte něco kloudého, hlavně historii, která je ověřena a laskavě když tomu nerozumíte, tak o tom raději nepiště

iriss ( 3. května 2016 09:59 )

Nevidím na průjezdu Nočních vlků nic špatného!!! Jezdí pravidelně uctít památku ruských vojáků, kteří padli za II. sv. války a to že je Poláci nevpustili na své území, to je jejich problém, ale není to fér, jako není férové to, co tady někteří z lidí vyplodí. Děláte z Nočních vlků gangstery a násilníky, ale to že sem jezdí jiní z USA a to jsou skuteční gauneři to je asi v pořádku, ale ani vám chudákům a nevzdělancům se nedivím, protože je mi jasné, že je to moc na vaše šedé kůry mozkové!!!

Zobrazit celou diskusi