Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Soud v Rakousku poslal do basy překupníky, pašerák skončil v Česku

Kokain (ilustrační foto)
Kokain (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
28. dubna 2016
22:30

Rakouský soud poslal až na deset let do vězení pětici lidí z Dominikánské republiky, pro které jejich krajan pašoval ve svých útrobách 1,3 kilogramu kokainu. Následné vylučování balíčků s drogou se značně zkomplikovalo a pašerákovi hrozila smrt. Muže proto za účelem zmatení policie převezli do České republiky, kde byl ve vážném stavu operován.

Pašerák před cestou z vlasti do Rakouska spolykal 133 balíčků s kokainem. Po příletu do Vídně ho zmíněná skupina vyzvedla a převezla do Lince, kde se překupníci tři dny snažili muže přimět k vyloučení drogy. Komplikací bylo i to, že pašerák měl umělý vývod z tlustého střeva.

K získání narkotika používali i bolestivé metody, mimo jiné i pinzety. Za tři dny se jim z muže podařilo dostat pouze dvanáct balíčků. Mezitím se jeho zdravotní stav prudce zhoršil, muže proto z Lince odvezli a vysadili v Česku.

Zde se mu podařilo dojít k jistému hotelu, kde přivolali záchranku. V nemocni se pak podrobil akutní operaci. Pašerák byl již podle stanice ORF v Česku pravomocně odsouzen.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi