Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

V Baltu se srazily dvě ponorky. Rusové vyvázli sami, Poláky museli odtáhnout

Autor: ČTK, mb - 
28. dubna 2016
15:10

V Baltském moři nedaleko rozhraní polských a ruských pobřežních vod se srazily polská a ruská ponorka. Oznámila to ve čtvrtek ruská celostátní soukromá televize REN-TV. K incidentu údajně došlo před několika dny. Poškozené polské plavidlo bylo odtaženo, ruská ponorka odplula vlastní silou.

Podle REN-TV se srazily ruská ponorka Krasnodar s polskou dieselovou ponorkou Orzel. Incident se měl odehrát v pobřežních vodách západně od Kaliningradu v Gdaňském zálivu. Velení ruského vojenského námořnictva odmítlo událost komentovat, polská média o ní zatím neinformovala.

Ruské plavidlo prý ze srážky vyvázlo bez většího poškození a po vynoření odplulo na svou základnu v Kaliningradské oblasti. Polská ponorka údajně poškozena byla a musela být odtažena.

Ponorky Krasnodar dostalo ruské námořnictvo do výzbroje teprve nedávno, kromě Baltského jsou nasazeny i v Černém moři. Vyzbrojeny jsou řízenými raketami Kalibr a vyznačují se tichým chodem. Orzel jsou starší stroje sovětské výroby, které se do výzbroje polského námořnictva dostaly koncem 80. let minulého století.

tgbg ( 28. dubna 2016 18:40 )

Další ruské válečné běsnění!!!!

minarett ( 28. dubna 2016 15:58 )

Chlapi, pořád by jen válčili a pak má být mír

Zobrazit celou diskusi