Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ženatý uprchlík znásilnil chlapečka (10): Šlo o sexuální nouzi, brání se u soudu

Plavecký areál Theresienbad ve Vídni
Plavecký areál Theresienbad ve Vídni  (Autor: de.wikipedia.org)
Autor: lm - 
29. dubna 2016
20:37

Dvacetiletý migrant z Iráku znásilnil 10letého chlapce v rakouském bazénu. Uprchlík Amir se u soudu hájí, že zvěrstvo spáchal, protože se měsíce neviděl s manželkou. Šlo prý o „sexuální nouzi“. Hrozí mu až patnáct let za mřížemi.

Otřesný případ znásilnění se odehrál ve vídeňském plaveckém areálu Theresienbad již 2. prosince loňského roku. Irácký migrant přišel do země v září téhož roku, ale život v bezpečí mu nebyl dost dobrý.

Ženatý uprchlík z Iráku zatáhl chlapce do převlékací kabinky, stáhl mu plavky a brutálně ho znásilnil. Chlapeček křičel o pomoc, ale ani to násilníka nezastavilo. Policii pak řekl, že věděl, že dělá špatnou věc, ale nemohl si prý pomoci, protože neměl sex asi čtyři měsíce a vzhledem k tomu, že manželka zůstala v Iráku, tak prý pociťoval „sexuální nouzi“. „Nemohl jsem vydržet bez sexu, protože mám přebytek sexuální energie,“ řekl podle Kurieru muslim.

Během soudního stání migrant uvedl, že do Vídně přišel kvůli penězům a že by rád do Rakouska přivezl i svou manželku a dítě. Za znásilnění dítěte mu hrozí až 15 let za mřížemi. Soud byl ale odročen do doby, než bude vypracován posudek o traumatu, které chlapci způsobil. Mezitím musí uprchlíka ve vazbě ochraňovat bachaři, protože ostatní vězni na něj mají spadeno.

Amir přišel do Evropy z Turecka přes Středozemní moře. Původně mířil do Švédska za svým otcem, rovněž uprchlíkem. U Mnichova se ale zastavil a rozhodl se, že zůstane v Rakousku. Po celou cestu ho nikdo nezastavil a nezkontroloval ho. „Chtěl jsem vybudovat lepší budoucnost pro svou rodinu. Rozhodl jsem se odejít z týdne na týden,“ uvedl.