Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nadávky a útoky po nehodě: Expremiér Tošovský „rozstřelil“ v USA ferrari

Autor: shp - 
27. dubna 2016
11:15

Autonehoda českého expremiéra Josefa Tošovského (65) neunikla ani zrakům milovníků sportovních vozů. Politik totiž ve Spojených státech boural ve voze Ferrari 599 GTB. Svou bezohlednou jízdou zničil rudé žihadlo na šrot. Zranil přitom starší pár, do jejichž vozu naboural.

Tošovský upaloval ve svém ferrari po dálnici GeorgeTown Pike ve Virginii. Jel po rovné cestě, ale když se přehoupl přes horizont, uviděl zácpu. Vůz již nestačil zabrzdit, takže volant stočil do protisměru. Tam se srazil s protijedoucím vozem. Výsledkem jsou kromě poničených aut tři zranění. Naštěstí lehce.

Nehodu na fóru Reddit rozebrali i milovníci rychlých a pěkných vozů. „Dobrý bože, jaký to pitomec. Je smutné vidět auto, které pro mě tolik znamená, takto zničené,“ napsal na webu uživatel Qexodus. Ostatní si chválí, že Tošovský byl jako viník po autonehodě zadržen a obviněn z bezohledné jízdy.

Dobře, že ho zadrželi. Byl to jasně incident, kterému se šlo vyhnout. Má štěstí, že nezabil nějakého nevinného,“ napsal další uživatel Redditu s přezdívkou quantum-quetzal. Automobiloví nadšenci taktéž neopomněli poznamenat, že je Tošovský šťastlivec, protože přežil díky bezpečné konstrukci a vybavení ferrari.

Je super vidět, jak s airbagy a deformačními zónami můžete mít přední kolizi bez vážných zranění. Myslím tím, podívejte se na to ferrari,“ chválil bezpečnostní výbavu muž s přezdívkou acog. Tošovskému nyní hrozí za bezohlednou jízdu až roční odnětí svobody.

krtek. ( 21. září 2016 19:34 )

si z pristiho duchodu koupi novy

djaba ( 27. dubna 2016 23:26 )

A co by a by a co v usa , svoloči . chcete fáro , chcete domeček , tak se učte .Abuďte chytří , voe vol,le .

lynx ( 27. dubna 2016 14:11 )

anka ( 27. dubna 2016 13:16 )

Od mládí byl Tošovský kandidátem a pak členem KSČ (1976–1989). Tošovský se podle zpráv zveřejněných MF Dnes v únoru 2007 stal spolupracovníkem StB v říjnu 1986 z titulu své funkce, kdy pracoval jako poradce předsedy Státní banky československé (SBČS). V srpnu 2007 Ruská federace nominovala Tošovského do funkce ředitele Mezinárodního měnového fondu proti navrženému kandidátovi Evropské unie Dominiqueu Strauss-Kahnovi. Tošovský prohlásil, že je návrhem Kremlu poctěn a kandidaturu přijal 16. dubna 2016 byl obviněn za bezohlednou jízdu a vážnou nehodu v USA

beavis1 ( 27. dubna 2016 13:16 )

Zobrazit celou diskusi