Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kanibal mi poslal fotky rozsekaných lidských těl, píše oběť v knize o Čurkovi

Autor: dce - 
22. dubna 2016
21:07

Aféra vraha a kanibala Mateje Čurka otřásla nejen Slovenskem. Třiačtyřicetiletý muž zabil dvě mladé ženy a jejich těla zakopal. Jeho obětí se ale měl stát i český student a Švýcar Markus Dubach. Ten otřesný zážitek s kanibalem popisuje ve své knize.

Čurko si s Dubachem psal od 18. dubna až do 10. května 2011. V tu dobu Švýcar údajně prožíval těžké období a uvažoval i nad sebevraždou. Vše začalo "nevinně" – Dubach hledal na internetu způsoby, kterými by se mohl zabít. Narazil i na fórum kanibalů, na které napsal inzerát, že by se chtěl nechat sníst. Prý to ale myslel jen jako žert.

Druhý den ho čekala zpráva: "Jestli můžeš přijet na Slovensko, měl bych velký zájem tě sníst. Toto není zábava ani hra," odepsal mu podle serveru Cas.sk Čurko. Dubach nemohl uvěřit svým očím. Ze zvědavosti se ho ovšem zeptal, jak by ho Slovák zabil.

"Mám rád pečené kuřecí a vepřové a chtěl bych ochutnat i lidské maso," napsal Čurko. K tomu mu poslal i děsivé fotografie rozřezaných ženských těl. "Toto je moje práce," připsal. 

"Přišla a nechala se zabít. Dobrovolně. Netrpěla, splnil jsem její přání. Pach lidského masa je zvláštní, jak zkažený tuk. Ale mně nevadí, a dokonce mě vzrušuje, protože to znamená, že maso je z člověka," psal kanibal. Dubach byl v šoku. "Myslím, že ta žena mohla mít psychické problémy a mohla chtít zemřít, ale určitě nechtěla být snědena," tvrdil.

Dubach nakonec kontaktoval policii a na smluvenou schůzku s kanibalem místo švýcarské oběti dorazila zásahovka. V přestřelce byl Čurko zraněn a po několika dnech zemřel v nemocnici.

V jeho počítači policie našla komunikaci s Luciou Uchnárovou (†20) – domlouvali se na tom, jak ji Čurko zabije. Její tělo našli rozřezané osm měsíců po její smrti. Byla zahrabaná v provizorním hrobě v lese u Kysak. Vedle ní ležely i ostatky Eleny Gudjákové (†30).

Jeho obětí se měl stát i český student Jan (†22), Čurko však zemřel jen pár dní před jejich schůzkou. Jan si ze zoufalství vrazil nůž přímo do srdce. Dubach ovšem tvrdí, že Čurko měl ještě jednu oběť, o které se mu zmínil. "Řekl mi, že jí bylo 25 let a on ji potkal v roce 2009. Lucie Uchnárové však bylo 20 a Eleně Gudjákové 30 let. Obě ženy byly zabity v roce 2010. Kdo je tedy ta třetí oběť?" zajímá Dubacha.

Policisté ovšem potvrdili pouze dvě ženské oběti odporného vraha. Ani kanibalismus se nikdy nepotvrdil. Dubachova kniha by měla vyjít za rok.

Zobrazit celou diskusi