Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srdceryvné video: Pětiletá holčička pláče při svatbě s 11letým ženichem

Autor: lm - 
21. dubna 2016
20:31

Dětské svatby jsou zvěrstvo, které bohužel patří k realitě i v 21. století. Obzvláště v Indii, odkud pochází až třetina všech dětských nevěst.

Zhruba pětiletá holčička pláče a prosí o pomoc, zatímco ji její otec vleče, aby dokončila tradiční svatební ceremoniál. Malá dívka musí pětkrát obejít oheň, aby byla provdána. Její ženich je výrazně starší mladík, podle vzhledu zhruba jedenáctiletý. Je to zvěrstvo! Bohužel pro Indii nic neobvyklého...

Podle Dětského fondu Organizace spojených národů (UNICEF) pochází až 33 % dětských nevěst právě z Indie. Srdceryvné video je konkrétně z provincie Rádžasthán, kde jsou dětské svatby běžné.

Během obřadu na videu bylo provdáno několik dětí. Policie už po nich pátrá, ale všichni aktéři se schovávají. „Jakmile se o takových incidentech dozvíme, pošleme do oblasti týmy, aby vypátraly viníky. Jakmile je chytíme, jejich manželství bude prohlášeno za neplatné a soud je (rodiče a organizátory) potrestá,“ vysvětlil soudce Ved Prakash z města Chittorfarh, kde bylo video natočeno. Podle něj ale vesničané provádí tyto sňatky potají a je těžké na ně přijít.

Video  Otec provdal pětiletou dceru za 11letého chlapce.  - Youtube
Video se připravuje ...

djaba ( 22. dubna 2016 07:02 )

 Co je na východ za Čiernou pri Čope stojí za kulový .Ještě že je to daleko .

Zobrazit celou diskusi