Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Číňané dobývají vesmír. Do dvou let chtějí kosmickou stanici, USA cítí hrozbu

Čína chce vypustit na oběžnou dráhu novou orbitální stanici. Na snímku experimentální laboratoř Tchien-kung a kosmická loď Šen-čou.
Čína chce vypustit na oběžnou dráhu novou orbitální stanici. Na snímku experimentální laboratoř Tchien-kung a kosmická loď Šen-čou.  (Autor: space.com)
21. dubna 2016
07:25

Čína hodlá kolem roku 2018 vypustit na oběžnou dráhu svou první stálou vesmírnou stanici. Podle čtvrteční zprávy agentury Nová Čína jde o součást čínského plánu vybudovat trvale obydlenou orbitální stanici přibližně v roce 2022. Vláda má v úmyslu změnit Čínu v kosmickou velmoc.

Podle Nové Číny půjde o základní modul budoucí stanice, který ponese jméno Tchien-che, což je čínský název pro Mléčnou dráhu. Později budou na oběžnou dráhu vyneseny další dva moduly, které se k Tchien-che připojí, uvedla čínská agentura bez dalších podrobností.

Peking tvrdí, že jeho vesmírný program má sloužit mírovým účelům. Americké ministerstvo obrany ale považuje rostoucí vesmírnou moc Číny za projev obavy, že případní soupeři mohou tento stát v případě krize ohrozit z kosmu.

V roce 2013 pobývali v kosmu tři čínští astronauti, kteří strávili dva týdny na palubě experimentální kosmické laboratoře Tchien-kung (Nebeský palác).

nastvanej ( 21. dubna 2016 09:10 )

„Zneškodněná“ americká válečná loď Donald Cook v Baltském moři odmítla ruskou nabídku pomoci. 14. dubna 2016 Zdroj: http://www.whatdoesitmean.com/index2027.htm Nová tajná zpráva ruského Ministerstva obrany (MO) pro vnitřní potřeby Kremlu dnes praví, že již podruhé za dva roky „moderní elektronická obranná zbraň“ paralyzovala raketový torpédoborec třídy Arleigh-Burke, USS Donald Cook (DDG-75). Když „speciální složky“ ruské Baltické flotily nabídly lodi pomoc a odtažení zpět do svého polského přístavu, Američané odmítli odpovědět. Tento týden „útočné střetnutí“ sil Ruské federace s lodí USS Donald Cook dle zprávy začalo tak, že když americká válečná loď zahájila „agresívní bojový manévr“ proti přístavu Baltické flotily v Kaliningradu, president Putin opět povolil okamžitý protiútok „moderní obrannou zbraní“. Ruské „elektronické obranné zbrané“, jak jsme již dříve informovali, jsou založeny na takzvané „technologii MAGRAV“ (západní kódové jméno pro zbraň je „Chibiny“), kterou vyvinul v Íránu narozený jaderný inženýr Mehran Keshe (zvaný „Nikola Tesla moderních dní“), který v osobním dopise presidentu Obamovi varoval: „Pokud bude naše technologie Magravs skutečně použita, letadlové lodi USA se stanou pouhými plovoucími vanami, a startovací dráhy plné letadel F16 a F18 budou jen muzei ocelových ptáků, protože tyto stroje nebudou schopny letět, jakmile jejich elektronické systémy budou pouze dotčeny vesmírnou technologií Magrav. Tato letadla a bitevní lodě budou muset být od A do Z nově naprogramovány, pokud budou chtít někdy opět fungovat.“ Podle expertů MO „útok“ americké lodi Donald Cook na „územní integritu Ruska“v pondělí 11. dubna 2016 lze pokládat za americký test jejich „přeprogramované“ lodi – ale tato loď po použití „elektronické obranné zbraně“ letadly Suchoj Su-24 „zemřela rychlou elektronickou smrtí“. V úterý 12. dubna dle zprávy provedla helikoptéra Baltické flotily KA-27 Helix nejméně 7 přeletů nad palubou ochromené lodi Donald Cook, volala na po

tgbg ( 21. dubna 2016 08:56 )

zločinecké RUSSKO je v p...de .li a už dávno celá jeho ekonomika protože když neválčí a nedrancují ekonomika klesá a tak vyhrožuje a opět si našlo dalšího nepřítele a hrozbu pro světový mír. USA JE LEPŠÍ NEŽ ONI ANO ZLOČINECKÉ RUSSKO NEUNESE ŽE USA BUDE SVĚTOVLÁDCEM jak v ekonomice tak i vyspělých technologiích A JE TO DOBŘE NEBOŤ PROTI TĚMTO RUSSKÝM AGRESORŮM JE TŘEBA SE POSTAVIT a to společně s NATO !!!!

istyl ( 21. dubna 2016 08:33 )

i sběrem informací se "dá" dělat kosmický výzkum, tak jako i ekonomicky rozvoj...že?

tgbg ( 21. dubna 2016 08:30 )

USA prý cítí hrozbu. A co cítí ruští zločinečtí fašisti?

Trochar ( 21. dubna 2016 08:27 )

Světová role četníka USA je silně ohrožena Čínou.Doufám, že je z toho neklepne "pepka"!

Zobrazit celou diskusi