Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maddie je stále naživu, tvrdí elitní detektiv. K nalezení dívky mu chybí zdroje

Autor: lm - 
19. dubna 2016
12:23

Letos tomu bude devět let od doby, kdy malá Maddie McCann beze stopy zmizela z hotelového pokoje v Portugalsku. Na vyšetřování jejího zmizení proudí stále méně peněz. Elitní britský detektiv ale věří, že holčička může být stále naživu, a chce, aby pátrání pokračovalo.

Malá Maddie McCann, nejhledanější dítě světa, zmizela 3. května 2007 z hotelového pokoje v portugalském Praia da Luz, když byli její rodiče na večeři v blízké restauraci. Po roce portugalská policie případ kvůli nedostatku stop odložila. V roce 2011 se případu ujal britský Scotland Yard, ale ani elitní britští detektivové se ničeho nedopátrali a loni oznámili, že bude snížen počet policistů vyšetřujících tento případ. Z 37 elitních detektivů zbyli čtyři. I ti zbylí ale měli být z případu nakonec stáhnuti.

Vyšetřovatelé věří, že dívka může být stále naživu, a chtějí požádat o více peněz. „Holčička je stále nezvěstná a pátrání pokračuje. Chodíme na ministerstvo vnitra každých šest měsíců. Pokud ji během šesti měsíců nenajdeme, pak si při příští návštěvě řekneme o více peněz,“ sdělil britskému deníku Mirror detektiv Mitch Duthie. „Stále na tom pracujeme. Pořád existuje určitá pravděpodobnost, že ji najdeme, a doufáme, že živou,“ dodal.

Čtyřleté pátrání po pohřešované Maddie McCann stálo britské daňové poplatníky už 400 milionů korun. Přitom dodnes nebyl zatčen ani jeden člověk, který by za její zmizení byl odpovědný. V současnosti se ve Velké Británii totiž pohřešuje přibližně 190 dětí. Průměrně se na pátrání po jednom dítěti vydá asi 2415 liber, tedy necelých devadesát tisíc korun. „Je na čase přestat se honit za přízraky. Je nesmysl zabývat se stále podněty z celého světa. Důležité je, jestli v případu vůbec nějak pokročili,“ řekl před časem portálu The Sun bývalý šéf elitních detektivů John O'Connor.

kupredu-leva ( 19. dubna 2016 12:54 )

Když ví, že je naživu, tak ať jí vydá.

Zobrazit celou diskusi