Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřeb slovenského ekonoma: Ostrá slova manželky nad rakví, došlo i na sprostá slova

Autor: lm - 
18. dubna 2016
22:11

V Bratislavě se konalo poslední rozloučení s tragicky zesnulým slovenským ekonomem Martinem Filkem (†35), který utonul v Dunaji. Nejvíce zdrcená byla pochopitelně jeho milovaná manželka Asena, která nad rakví pronesla srdceryvnou zpověď.

Smutek, slzy a beznaděj. Rodina, známí, přátelé, kolegové i politici se přišli v pátek večer naposledy rozloučit se slovenským ekonomem Martinem Filkem (†35), který zmizel 28. března pod hladinou Dunaje poté, co se s ním převrhla loď. Bohužel utonul a záchranáři našli jeho tělo 17 dní poté.

V osudný den na břehu čekala i jeho žena Asena, která sledovala, jak její milovaný partner mizí navždy, a nemohla nic udělat. Nad jeho rakví pak pronesla ostrá slova.

„Od oravského depešáka k punkerovi a rockerovi až po sluníčkáře, kavárenského intelektuála, námořníka a takzvaného ‚policy hipstera‘. A protože žijeme v době, kdy nám ve vlacích hlídkují fašisti, jeho evoluce směřovala evidentně ke zjevně stále vzácnějším životním formám,“ uvedla zdrcená žena podle slovenského serveru Čas.sk.

Z jejích následujících slov už je slyšet jen ten nejbolestnější žal a beznaděj. „Poslední jednorožec, kterého jsem měla, je pryč,“ řekla. „A můj osobní vzkaz? Musíte mi odpustit ten výraz... K***a, noste vesty na lodi! Miláčku, tobě přeji – spi sladce. Dohlédni na nás, měj ty své záchvaty smíchu a radosti a my tu zatím budeme žít nejlépe, jak umíme. Já budu dobrá kvůli naději, že bychom se jednou později mohli opět setkat, laskat, smát se a být spolu.“

Video  Martin chtěl topícímu se ekonomovi pomoci.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jonn ( 18. dubna 2016 23:34 )

manželka Asena,Ku,rva asi nějaká muslimka

detector ( 18. dubna 2016 22:29 )

Zeman na vodu chodí s ochrankou.

Zobrazit celou diskusi