Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plukovník o smrti džihádisty Johna: Zbyl z něj jen mastný flek na podlaze!

Autor: lm - 
18. dubna 2016
14:44

Z džihádisty Johna zbyl jen mastný flek na podlaze! Uvedl to americký plukovník Steve Warren, který akci, při níž byl obávaný kat ISIS zabit, označil za „nejpreciznější leteckou operaci v historii válčení“.

Plukovník Steve Warren jako první odhalil detaily ze smrti obávaného kata Islámského státu známého pod přezdívkou džihádista John. Podle amerického důstojníka z džihádisty zbyl po útoku dronem jen „mastný flek na podlaze“.

Mohammed Emwazi byl byl zabit loni v listopadu v baště islamistů, syrském městě Rakka. Podle důstojníka se terorista procházel po nechvalně proslulém náměstí, kde islamisté popravují zajatce. „Byl na ulici sám a telefonoval,“ upřesnil plukovník. Americké bezpilotní letadlo ho zasáhlo, když šel k zaparkovanému autu.

Celý svět se ale ptá, proč trvalo tak dlouho, než byl kat Islámského sátu, který brutálně popravoval západní rukojmí, zabit. „Museli jsme si být stoprocentně jistí jejich místem pobytu, abychom mohli provést zásah s minimálními ztrátami na životech civilistů. Byla to nejpreciznější letecká operace v historii válčení,“ vysvětlil Warren.

Plukovník rovněž uvedl, že džihádista John nebyl nijak významnou šarží v řadách ISIS, ale stal se jakousi „teroristickou celebritou“. „Proto jsme vynaložili velké úsilí, abychom ho dostali. Věnovali jsme se mu stejně, jako se věnujeme vysokým vůdcům, ale jen kvůli jeho statutu celebrity,“ dodal.

vialli ( 18. dubna 2016 20:52 )

Na světě bude víc klidu, až z islámu zbude mastný flek.

darina1 ( 18. dubna 2016 19:05 )

kdyby tam byla tvá rodina tak chípni s ní.

darina1 ( 18. dubna 2016 19:03 )

blesk poslal ženskou at vyfotí manžela. tohle blesk přehání. k

rumungro ( 18. dubna 2016 18:01 )

Dobrá práce.

pekaaaros ( 18. dubna 2016 17:01 )

Dobrá práce. Víc takových mastných fleků.

Zobrazit celou diskusi