Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřela dcera exprezidenta Chiraca: Trpěla anorexií a 15krát si sáhla na život. Zabil ji ale infarkt

Autor: rc - 
17. dubna 2016
16:04

V osmapadesáti letech zemřela dcera francouzského exprezidenta Jacquese Chiraca (83).  Laurence Chirac, které dal jeden francouzský novinář přezdívku „dívka se železnou maskou“, si patnáctkrát sáhla na život, trpěla mentální anorexií, avšak zemřela na infarkt myokardu.

V roce 1995, když Jacques Chirac skládal poprvé svou přísahu, jeho dcera Laurence se schovávala za pilířem Elysejského paláce. Na veřejnosti nebyla takřka vidět a ani se neobjevovala na rodinných portrétech. Možná proto jí jeden z francouzských novinářů dal přezdívku „dívka se železnou maskou“. Avšak přezdívka, kterou podědila podle nelegitimního bratra či dvojčete krále Ludvíka XIV., byla nespravedlivá.

Laurence celý svůj život bojovala s různými démony, kvůli nimž si celkem patnáctkrát sáhla na život. V roce 1990 její rodina trávila prázdniny v Thajsku a Laurence zůstala doma v Paříži. Tehdy se pokusila ukončit svůj život skokem ze čtvrtého patra. Naštěstí utrpěla jen četná zranění.

Navzdory všem svým problémům byla Laurence vynikající studentkou medicíny a studium nepřerušila ani v sedmdesátých letech, kdy bojovala s mentální anorexií. Ovšem nakonec se svých studií musela vzdát, a to kvůli dlouhodobé hospitalizaci v nemocnici.

Většinu života strávila „problémová dcera prezidenta“, jak byla také hojně nazývána, na „bezpečném“ místě v prostředí rodinného zámečku v městečku Correze na jihu Francie.

Podle serveru Independent bývalého francouzského prezidenta, který byl hlavou státu dlouhých dvanáct let, dceřiny zdravotní problémy velmi trápily. Poté, co v roce 2007 opouštěl Elysejský palác, novináři a spisovateli Pierru Péanovi řekl: „Možná bych měl udělat víc pro Laurence, psychologicky vzato.“ Server dále uvádí, že exprezident vždy dvakrát obědval. Jeden oběd byl oficiální a druhý si dal se svou churavějící dcerou.

Ačkoliv během svého života prezidentská dcerka „s železnou maskou“ čelila četným problémům, zemřela na infarkt myokardu. 

babapsi ( 17. dubna 2016 16:29 )

 asi byla hodně nešťastná, vzdor tomu, že dostala od osudu hodně, ale při anorexii chybí v těle minerály, a srdce je nevyživováno, proto tak předčasný odchod, myslím,že asi měla i problém s láskou, patrně vztahy na nic...

Zobrazit celou diskusi