Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ve Švýcarsku soudí matku: Dávala prs 7leté dceři

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
14. dubna 2016
07:09

Ve Švýcarsku se bude muset před soudem zpovídat matka, která dávala prs sedmileté dceři, ačkoli ji už nekojila. Čeká ji obžaloba ze sexuálních deliktů a zneužívání, uvedla místní média. Otec děvčátka byl jako spolupachatel už odsouzen k peněžité pokutě.

Soud v městě Dietikon u Curychu bude řešit, zda se žena dopustila porušení zákona, když nechávala svou dceru sát prs, i když už dávno neměla mateřské mléko. Holčičku takto „uklidňovala“ nejméně tři roky.

Věc začala justice řešit před dvěma lety, když žena opustila svého manžela i dceru. Muž pak na ni podal trestní oznámení. V něm uvedl, že se mu chování manželky nelíbilo, nedokázal s ním ale nic dělat. Stížnost nicméně podal až poté, co už s ní nežil v jedné domácnosti.

 

Prokuratura ho obžalovala jako spolupachatele a dnes byl odsouzen k peněžité pokutě ve výši 2700 franků (asi 70 000 Kč).

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, aby děti do šesti měsíců věku byly výhradně kojeny. Jako doplňková potravina je podle odborníků mateřské mléko výhodné nejméně do dvou letu věku dítěte. Matky, které své děti kojí déle, vzbuzují v mnoha v eropských zemích často kontroverze.

1pravda1 ( 14. dubna 2016 10:51 )

Dítě kojit maximálně do jednoho roku věku, pak nastává více problémů než přínosu. Kamarádka kojila kluka, byly mu necelá dva roky a bylo to hrozné, bez prsu neusnul a ona často usnula s ním, na návštěvě jí rozpínal halenku, mačkal prsa... Pomohlo až když na pár dní odešla k matce a malý zůstal s otcem. Totéž se děje u některých dětí s dudlíkem, nechápu matky, co cpou dětem dudlík i na ulici, když dítě ale vůbec nebrečí. Dudlík jen na noc a zase max. do roka. Delší dobou se křiví zuby dětem a odvykání je mnohem horší. Prostě vše chce svůj čas a taky je třeba určité věci ukončit včas.

Zobrazit celou diskusi