Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chlapec (13) vypadá jako vlkodlak, v Indonésii ho uctívají jako boha

Autor: shp - 
15. dubna 2016
07:00

Trpí hypertrichózou neboli vlkodlačím syndromem. Kvůli němu má teprve třináctiletý Muhammad Raihan obličej i tělo pokryté hustými chlupy. Zatímco někteří se mu za jeho vzhled posmívají, jiní ho doma v Indonésii uctívají jako opičího boha Hanumana.

Malý muslim žije s ovdovělou maminkou a čtyřmi sourozenci v malé indonéské vísce jménem Mamburung. „Jeho otec a já jsme se strachovali ohledně nadměrného růstu vlasů a vousů. Vzali jsme ho k několika doktorům, ale žádný ho nedokázal léčit. Někteří nabídli laserovou operaci, ale na tu jsme neměli peníze,“ řekla maminka Pardan (45), která přišla o svého muže před 10 měsíci.

Sám chlapec se cítí být požehnán bohem. I když se mu někteří lidé posmívají, nic si z toho nedělá. „Jsem požehnán bohem a dělá mě to šťastným. Jsem jeho oblíbené dítě a chci mu sloužit celý život. Nechci žádnou léčbu, protože jsem šťastný takto, jak vypadám,“ prohlásil Muhammad. Chlupy má na obličeji, rukách, nohách i trupu. A jejich růst sílí.

Muhammad doufá, že se jednou stane duchovním v místní mešitě. „Někdy se lidé z okolních vesnic shromáždí kolem našeho domu, aby se na mě podívali. Myslí si, že jsem bůh nebo že mám zvláštní schopnosti. Je to v pořádku, protože vím, že vypadám jinak,“ uzavřel chlupatý chlapec.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi