Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nemocná modelka nechala cizí ženy kojit svého syna, nabídlo se jí 1000 dobrovolnic

Autor: shp - 
11. dubna 2016
21:13

Udělalo se jí tak zle, že musela ihned do nemocnice. Modelka Ronja Wiedenbeck (26) z anglického hrabství Cornwall nebyla kvůli zdravotnímu stavu schopná nakrmit svého jedenáctiměsíčního syna Ria. Rozhodla se proto požádat ve facebookové skupině kojící matky o pomoc. Odezva, které se dočkala, ji překvapila a dojala.

Ronja od mládí trpí cystami na vaječnících, které jí způsobují neuvěřitelné útrapy. Kvůli nim musela být ve velkých bolestech převezena do nemocnice. Bylo jí podáno morfium na bolest a léky proti cystám, které jí znemožnily kojit malého Ria.

Zoufalá maminka a aspirující modelka napsala prosbu o pomoc do skupiny Breastfeeding Yummy Mummies (Kojící mamky k nakousnutí). Netrvalo ani hodinu a v nemocnici v Cornwallu se ukázala první dobrovolnice Leigh Ann Fearn. Chlapečka ihned nakojila.

A dobrotivých zájemkyň bylo mnohem více. „Jsem tak vděčná a překvapená odezvou na zprávu. Je to tak láskyplné, nesobecké a srdce hřející,“ prohlásila sama Ronja. Miminko jí nakrmily i Jo Statham, Michelle Netherton, Fiona Tupper a Rachel Richardson.

Dvě maminky si dokonce vzaly Ria domů, aby se o něj postaraly, zatímco Ronju ošetřovali v nemocnici. „Myslela jsem si, že se budu cítit zvláštně, protože je to něco, co jsme sdíleli jenom s Riem. Bylo to ale instinktivní nechat si pomoci od jiné maminky,“ prohlásila modelka.

Pomoc nabídlo Ronje nakonec kolem 1000 kojících žen. Malinký Rio tak o mateřské mléko nepřišel. Náhradní kojičky pro něj byly důležité, protože náhradní mléko nebo sunar nikdy nepije.

moiaza ( 12. dubna 2016 10:29 )

 Bože, co je to za zrůdu, která drží dítě v hnusných pařátech. Brrr.

kuniksicht ( 12. dubna 2016 02:56 )

 super, krasne. klobouk dolu pred temi zenami

Zobrazit celou diskusi