Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Měl to být teroristický útok? Dva cizince u Mnichova zadržela speciální jednotka

Speciální jednotka v Bavorsku zadržela Nigerijce a Iráčana.
Speciální jednotka v Bavorsku zadržela Nigerijce a Iráčana.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, tmp - 
7. dubna 2016
20:20

Německá policie ve čtvrtek v Mnichově a okolí zadržela dva muže z Iráku a Nigérie, kteří údajně plánovali spáchání závažného násilného trestného činu. Informovala o tom agentura DPA. Podezřelé předměty u nich prý ale zatím nenalezla.

Šestačtyřicetiletého Iráčana a devětadvacetiletého Nigerijce policisté ze speciální jednotky zadrželi na základě blíže nespecifikovaného tipu v bavorské metropoli a nedalekém městě Fürstenfeldbruck.

„Konkrétní ohrožení obyvatelstva tu podle dosavadních informací nebylo,“ sdělili policisté v prohlášení. K zajištění mužů došlo podle nich kvůli tomu, že nebylo možné hrozbu ani potvrdit, ani vyvrátit.

Zatím nebyly nalezeny žádné „podezřelé předměty“. Policejní akce ale nadále pokračuje, sdělil bez detailů mluvčí.

zdenkk ( 7. dubna 2016 21:38 )

Důchodci, i ti co tam brzy budete, pamatujte si to do voleb !!! Top 09 proti navýšení pro důchodce : 200,-Kč !!! Nikdo z TOP 09 nehlasoval pro zvýšení důchodů od 1.ledna 2017 !!! Nesouhlasilo 13 : Zdeněk Bezecný, Jan Farský, Petr Gazdík,Leoš Heger, Václav Horáček, Jiří Koubek ,Marek Ženíšek,Věra Kovářová, Michal Kučera, Helena Langšádlová, František Laudát,Jaroslav Lobkowicz (Plzeň), Karel Tureček Nepřihlášeni: 4. Nina Nováková, Stanislav Polčák, Karel Schwarzenberg(usnul), František Vácha Zdrželi se: 3: Jiří Skalický, Anna Putnová, Gabriela Pecková Omluveni: 6: Markéta Adamová, Jitka Chalánková ,Daniel Korte, Miroslav Kalousek,Rom Kostřica, Herbert Pavera ____________________________________________________________________________ Všichni z TOP 09, ale hlasovali pro zvýšení platů poslanců o 7000,- Kč !!! !!! ... za TOP 09 pro BYLO VŠECH .............26 poslanců !!!

Zobrazit celou diskusi