Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vzkaz rodičů pilota zabijáka rozlítil pozůstalé: Cenný člověk? Naše děti kvůli němu leží v hrobě

Autor: ljš - 
7. dubna 2016
07:27

Přišli jsme o milého cenného člověka. Tak se v novinách vyjádřili rodiče pilota Andrease Lubitze, který před rokem v Alpách poslal stroj s 150 lidmi úmyslně k zemi. Pozůstalí proto zuří.

"Děkujeme všem z města Montabaur za soudržnost a za vlídné prostředí, které jste pro nás vytvořili v roce hrůzy, strachu, nepochopení, neklidu, zoufalství a nezvládnutelného smutku," napsala Lubitzova rodina v inzerátu, který zveřejnila v menších novinách Rhein-Zeitung. "Ztratili jsme milého a cenného člověka. Moc nám chybíš a navždy zůstaneš v našich srdcích. Tvoje máma, otec a bratr," dodali.

Právě tato slova velmi rozčarovala pozůstalé. "Své zavražděné děti už bohužel můžeme navštěvovat jen na hřbitově. A Lubitzova rodina ho označí za cenného člověka. Její text se překvapivě ani slůvkem nezmiňuje o těch, které chladnokrevně zavraždil. Náš hněv se teď ani nedá vyjádřit prostými slovy," řekl rodič jedné z obětí.

Při havárii letu z Barcelony do Düsseldorfu zahynulo všech 150 lidí na palubě, 72 jich pocházelo z Německa, přibližně pět desítek ze Španělska. Nehodu podle vyšetřovatelů záměrně způsobil druhý pilot Andreas Lubitz. Využil odchodu kapitána na toaletu, v kokpitu se zamkl a stroj navedl na kolizní kurz. Následné vyšetřování ukázalo, že pilot trpěl dlouhodobě psychickými problémy.

sores ( 7. dubna 2016 10:43 )

 jak je možné že nedostal několika násobný vrah trest smrti?????? A lidi drží hubu místo aby bojovali pro něho trest smrti! To nechápu, takže je to u nich jako u nás,že.

.krakonos5oo. ( 7. dubna 2016 09:34 )

Mrtví byli vesměs pravičáci. Takže se Lubitz vlastně obětoval a soudruh Zeman by jej měl 28. října vyznamenat in memoriam.

jansochor ( 7. dubna 2016 09:06 )

Je absurdní, když Hitlera se oslavovat nesmí, protože byl masový vrah, ale oslava jiného masového vraha je legální. Z toho vyplývá, že jsou podlidi a nadlidi. Hitler vraždil Židy, tenhle pilot jen zavraždil několik podlidí, takže jeho oslava je legální a to je špatně. Mělo by to být zakázáno stejně jako oslava Adolfa Hitlera.

ivoadler ( 7. dubna 2016 08:43 )

Jó, ten kapitalismus, to je na psychiku svinstvo.

Zobrazit celou diskusi