Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slepnoucí Líza (5) si splnila sen. Před ztrátou zraku se viděla s papežem

Autor: kle - 
6. dubna 2016
17:40

Pětileté Američance Elizabeth „Líze“ Myersové se splnilo jedno velké přání, ve středu se setkala s papežem Františkem. Holčička vinou vzácné dědičné choroby postupně slepne. Papež věnoval Líze růženec a pohlazení po tváři.

Americká rodina se pro cestu do Říma rozhodla na základě seznamu dívčiných přání, co si přeje spatřit. Myersovi z Ohia tak činili s vědomím omezeného času, který mají k dispozici. Pětiletá Líza totiž trpí takzvaným Usherovým syndromem II. typu, což je vzácná forma slepoty. Postupně přichází o poslední zbytky zraku a s každým dnem vidí hůře a méně.

Když se o Lízině příběhu dozvěděla veřejnost, nabídla jedna letecká společnost rodině zdarma let kamkoliv na světě.

Řím a setkání s papežem si dívka velmi přála a její sen se jí splnil ve středu v rámci papežské audience v bazilice svatého Petra v srdci Vatikánu. Papež František věnoval dívce růženec a pohladil ji po tváři.

Pokud by setkání s papežem zázrak nepřineslo, dívce se alespoň splnilo jedno z mnoha jejích přání. Další ji čeká v následujících dnech; kromě prohlídky Kolosea čekala na Lízu a její rodinu také VIP prohlídka římské zoologické zahrady.

Podívejte se na papeže a Lízu:


Zobrazit celou diskusi