Sobota 30. března 2024
Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido
Polojasno 22°C

V Kolíně nad Rýnem útočili sexuchtiví migranti, potvrdila německá policie

Autor: ČTK, mb - 
6. dubna 2016
15:20

Přes čtvrt roku trvalo vyšetřování hromadných sexuálních útoků z německého Kolína nad Rýnem. Nyní policie oznámila, že na Silvestra ve městě opravdu útočili migranti, a to převážně z Alžírska a Maroka. Z více než tisícovky útočníků policie nakonec vyšetřovala jen 150 mužů.

Vyšetřování rozsáhlých útoků na ženy během silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem potvrdilo, že podezřelými jsou téměř výhradně cizinci. V úterý to uvedl zemský ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Ralf Jäger.

Zpráva konstatuje, že „vyšetřovací tým Nový rok“ do konce března zjistil 1527 trestných činů s 1218 oběťmi, z nichž zhruba polovina byla terčem sexuálních deliktů. Ve 185 z 529 případů sexuálních útoků byly ženy také okradeny. V této souvislosti bylo vyšetřováno 153 podezřelých osob, z nichž 149 byli občané převážně neevropských států.

Mnozí ze 153 pravděpodobných provinilců jsou podle ministrovy zprávy žadatelé o azyl nebo migranti s nejasným pobytovým statusem. Z nich 103 pochází z Maroka nebo z Alžírska.

Během silvestrovské noci došlo v Kolíně nad Rýnem a v dalších německých městech k řadě útoků, při nichž skupiny mužů arabského původu obkličovaly ženy, sexuálně je napadaly a okrádaly.

Nejmasivnější byly útoky právě v Kolíně nad Rýnem, tam zaútočilo na Němky zhruba tisíc mužů, kteří se rozdělili do menších skupin a následně sexuálně dotírali. Nejméně dvě ženy nahlásily znásilnění. Dodnes zůstala většina zločinů nepotrestána.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině