Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Evropská bašta islamistů Molebeek: Útočníci kopali do novináře v přímém přenosu

Autor: mb - 
11. dubna 2016
16:22

V neslavně proslulé bruselské čtvrti Molenbeek, kterou mnozí označují za „baštu islamistů“, neznámí mladíci zaútočili na novináře v přímém přenosu. Zatímco reportérka vyvázla z útoku jen s úlekem, kameraman musel kromě strkání snést i několik kopanců.

Italská novinářka Giovanna Pancheri právě měla živý vstup, když bez jakékoliv zjevné příčiny na kameramana zaútočil jeden z tamních obyvatel. Záhy se přidali další dva mladíci, kteří začali na žurnalisty dotírat. Giovanna Pancheri se snažila útočníky uklidnit vysvětlením, že je natáčet nebudou, ale marně. I když se novináři přesunuli o kus dále, mladíci je nadále pronásledovali.

„Byla tam skupina tří mladíků, kteří neměli nic lepšího na práci než nás obtěžovat. Když jsme natáčeli, jeden z nich se pokusil shodit kameru a kopnul kameramana,“ popsala následně okolnosti útoku italská novinářka.

Atmosféra v Belgii zůstává po teroristických útocích z 22. března napjatá. Při teroristických útocích na letišti v Bruselu zahynuly více než tři desítky lidí. Molenbeek má pověst „bašty islamistů“, řada mladých mužů z této čtvrti obdržela po atentátech SMS zprávu, která je vyzývala, aby se připojili k boji proti Západu.

Minulý týden právě v této čtvrti vyšly do ulic stovky lidí, aby demonstrovaly proti radikálnímu islámu. Část demonstrantů údajně patřila ke krajní pravici, policie musela nasadit vodní děla.

Útoky na novináře bohužel nejsou v „muslimských“ čtvrtích ojedinělé, k podobným útokům došlo například i ve Švédsku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vivienne ( 26. dubna 2016 10:58 )

A bude hůř!!!!!

Zobrazit celou diskusi