Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Imigranti sexuálně napadli děti v bazénu: Jeden z pedofilů je stále na útěku

Autor: mb - 
5. dubna 2016
09:54

Dvě teprve devítileté holčičky se staly obětí sexuálního útoku v německém městě Rendsburg. Nevinné děti si v bazénu vyhlídli dva migranti, kteří je začali osahávat. Děti traumatický zážitek nahlásily obsluze, a i když policie dorazila během chvilky, podařilo se zadržet pouze jednoho z útočících pedofilů.

K sexuálnímu útoku došlo již v sobotu, ale podrobnosti se dostaly na veřejnost až nyní. Vzhledem k tomu, že jsou oběti nezletilé, policie neprozradila jejich jména, ale pouze věk. Devítileté školačky osahávali dva imigranti, ale policii se podařilo zadržet pouze jednoho z nich – jedná se o muže z Iráku (27). Po druhém útočníkovi vyhlásila policie pátrání. Otřesené dívky předala policie rodičům.

Sexuální útok na devítileté holčičky se stal jen den poté, co v pátek v německém městě Delbrück dva Afghánci ve sprchách bazénu znásilnili 14letého hocha. Uprchlíci (25 a 20 let) si vyhlédli kamarády ve věku 14 a 11 let, mladšímu Němci se podařilo utéci, ale jeho staršího kamaráda Afghánci přinutili, aby je sexuálně uspokojil. Oba dva devianty z Afghánistánu policie zadržela.

Bohužel se nejedná o ojedinělé sexuální útoky cizinců v poslední době. V březnu se dva uprchlíci pokusili ve městě Norderstedt znásilnit dívku. V sousedním Rakousku pro změnu běženec v bazénu zneužil chlapečka. Na podzim loňského roku pak jiný utečenec brutálně znásilnil babičku.

O sexuálních útocích ze strany imigrantů se začalo veřejně mluvit po silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Německé úřady i média nejdříve mlčela, ale pak vyšlo najevo, že zhruba tisícovka mužů převážně z řad imigrantů sexuálně napadla stovky žen. Většina z nich byla osahávána nebo okradena, dvě dokonce nahlásily znásilnění.