Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče vraha 149 lidí: Syn byl milý člověk a moc nám chybí!

Autor: lm - 
4. dubna 2016
11:31

Před více než rokem německý kopilot Andreas Lubitz (†27) úmyslně nasměroval letadlo společnosti Germanwings do francouzských Alp a zabil 149 lidí. Poprvé od tragédie promluvila rodina masového vraha.

Německý kopilot Andreas Lubitz loni 23. března zapříčinil havárii letu z Barcelony do Düsseldorfu, při které zahynulo všech 150 lidí na palubě, 72 jich pocházelo z Německa, přibližně pět desítek ze Španělska. Lubitz využil odchodu kapitána na toaletu, v kokpitu se zamknul a stroj navedl na kolizní kurz. Následné vyšetřování ukázalo, že pilot trpěl dlouhodobě psychickými problémy.

Rodiče Lubitze z německého městečka Montabaur se ani po roce s tragédií nevyrovnali a syn jim velmi chybí. Rodina masového vraha otiskla v německém deníku Westerwälder Zeitung oznámení, ve kterém Andreasovi věnují slova plné lásky a smutku.

"Ztratili jsme milého a cenného člověka. Moc nám chybíš a navždy zůstaneš v našich srdcích. Tvoje máma, otec a bratr," stojí ve smutečním oznámení.

Lubitzova rodina rovněž poděkovala všem, kteří je v nejtěžších chvílích podporovali. "Děkujeme všem z města Montabaur za soudržnost a za vlídné prostředí, které jste pro nás vytvořili," píše rodina, která rovněž hovoří o "roku hrůzy, strachu, nepochopení, neklidu, zoufalství a nezvládnutelného smutku".

bibs_7 ( 4. dubna 2016 21:57 )

odpovím ti já: kdyby to byl býval muj syn, tak otiskla-li bych neco verejne do novin, pak jedine verejnou pokornou omluvu za ciny svého syna - masovýho vraha, a za vsechnu dozivotní bolest, co pár stovkám lidí zpusobil. A strasne bych se za jeho neomluvitelný zlocin pred svetem stydela.

bibs_7 ( 4. dubna 2016 20:07 )

TEN-PILOT-TAKÈ NE?????? Tak tvoje rodice by balika za to, ze zplodili neco jako tebe, meli tusím rovnou utratit.

juuuhele ( 4. dubna 2016 16:54 )

Jejich syn taky vystudoval, rodiče měli za to, že je vše vpořádku, tak jako ty. Modli se, aby se nic nestalo. Do duše nikomu nevidíš, ani tvému synovi.

juuuhele ( 4. dubna 2016 14:45 )

Kdyby byl tvůj syn psychicky nemocný, ty bys ho odkopla? Tomu sama nevěříš!

OTIKKECNERU ( 4. dubna 2016 14:43 )

Generálním ředitelem je pro věřící Bůh, a pro ateisty Příroda. Nepřizpůsobiví a slabí vymřou a zůstanou ti schopní, kteří budou žít zdravě a respektovat řád života. To se nestává ze dne na den, ale čas od času se to "přihodí". Zákonitě i musí.

Zobrazit celou diskusi