Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tichomořské souostroví zasáhlo silné zemětřesení. Hrozí obří tsunami

Zemětřesení o síle 7,2 stupně Richterovy škály bylo v neděli registrováno u pobřeží Vanuatu, ostrovního státu v jihozápadní části Tichého oceánu.
Zemětřesení o síle 7,2 stupně Richterovy škály bylo v neděli registrováno u pobřeží Vanuatu, ostrovního státu v jihozápadní části Tichého oceánu.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
3. dubna 2016
11:19

Zemětřesení o síle 7,2 stupně Richterovy škály bylo v neděli registrováno u pobřeží Vanuatu, ostrovního státu v jihozápadní části Tichého oceánu. Pobřežním oblastem ve vzdálenosti 300 kilometrů od epicentra otřesů může hrozit přílivová vlna tsunami, oznámilo podle agentury Reuters Tichomořské středisko pro varování před tsunami na Havaji.

Epicentrum zemětřesení se nacházelo 151 kilometrů severo-severozápadně od ostrova Santo, s ohniskem v hloubce 35 kilometrů, upřesnila americká geologická služba USGS.

Žádné zprávy o případných obětech na životech ani škodách nejsou zatím k dispozici.

Souostroví Vanuatu, které patří mezi nejchudší země světa, tvoří přes 80 ostrovů, na kterých žije asi 267 000 lidí. Vanuatu leží na oblouku geologického zlomu, takže zažívá častá zemětřesení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi