Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Automechanik zaparkoval porsche do kanálu: Myslíte, že přechlastal motor?

Autor: so, mka - 
2. dubna 2016
18:26

Milovníci krásných aut po celém světě úpí nad touhle zkázou. Auto za 7 milionů korun totiž neopatrný řidič poslal do jednoho z amsterdamských kanálů. Šlo o Porsche 911 GT3 RS z limitované edice. I přes svou ohromnou cenu však toto auto není obojživelné, jak se řidič možná domníval.

Vzácné a extravagantně drahé auto právě v prodejně opatřili novými potisky a pak už bylo všechno špatně. Co přesně se stalo? Měl někdo moc těžkou nohu na plynu? Jisté je, že zbrusu nové auto skončilo nosem v jednom z amsterdamských vodních kanálů.

Vytáhnout ho lanem na souš pak trvalo dvě hodiny. Mezitím už ale po Twitteru letěly do světa obrázky se škodolibými komentáři typu: Myslíte, že přechlastal motor?

Nakonec se k věci vyjádřil šéf autorizované prodejny Porsche, na jehož pozemku k nehodičce došlo: „Auto stálo zaparkované u kanálu. Náš mechanik s ním potřeboval odjet, a takhle to dopadlo...“ uvedl Hans van der Valk.

I tak to ale nikomu nešlo do hlavy. Jak mohl mechanik udělat s takovým autem zrovna tuhle chybu? Jenom díky velké porci štěstí se auto zaseklo na zkoseném břehu a nesjelo tedy celé do vody. I díky tomu jsou tak poškození, které utrpělo, pouze drobná.

I tak si ale automobiloví fanoušci říkají, že tohle není to, co Porsche mělo na mysli, když vyvíjelo pro vůz nový, vodou chlazený motor. 

Robbertt ( 2. dubna 2016 19:46 )

Doporučuji autorovi trošku projít internet a podívat se, jak to bylo. Vozidlo nemělo brzdové třmeny, protože majitel je nechal nastříkat na stejnou barvu jako pruhy Gulf na autě. Mechanik to nevěděl, proto se stalo, co se stalo. Auto prostě nebrzdilo...

Zobrazit celou diskusi