Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bojí se Německo dalších sex-útoků? Vlaky budou mít vagony jen pro ženy

Autor: mb - 
31. března 2016
05:59

Německá společnost Mitteldeutsche Regiobahn začala nabízet ve svých vlacích vagony pouze pro ženy. Taková praktika je typická spíše pro muslimské země, ale Mitteldeutsche Regiobahn tvrdí, že to se sexuálními útoky z Kolína nad Rýnem nesouvisí. Prý jen chtějí „zlepšit kvalitu služeb“.

Vagony vyhrazené ženám – tento způsob ochrany něžného pohlaví před sexuálními útoky volí muslimské země jako Egypt nebo Indonésie. A nyní se k těmto státům přidalo Německo. „Vagony pro ženy se budou nacházet co nejblíže kupé zaměstnanců,“ prozradil mluvčí Mitteldeutsche Regiobahn. Služba bude zatím nabízena pouze na jedné trase, a to mezi městy Chemnitz a Lipsko. S ženami budou moci cestovat děti, avšak chlapci pouze do 10 let věku.

Kvůli uprchlíkům?

Kritici liberální migrační politiky německé kancléřky Angely Merkel (61) tvrdí, že opatření zavedly dráhy kvůli četným sexuálním útokům na ženy ze strany běženců. Masové sexuální obtěžování, krádeže, a dokonce znásilnění ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem zůstaly dodnes prakticky nepotrestány. Z tisícihlavého davu rozvášněných mužů převážně z „Blízkého východu a severní Afriky“ za své činy zaplatila jen hrstka mužů.

Připomeňme jen, že o pár měsíců později uprchlíci v mnichovském metru sexuálně obtěžovali ženu, a když se jí cestující zastali, rozvášnění migranti napadli ostatní cestující.Takovou interpretaci ale Mitteldeutsche Regiobahn popírá. „Se sexuálním obtěžováním to vůbec nesouvisí. Reagujeme na přání zákazníků, kteří chtějí více soukromí. Podobnou službu například nabízejí i dráhy v Rakousku,“ odmítá mluvčí Mitteldeutsche Regiobahn spekulace, že službu zavádějí kvůli sexuálním útokům ze strany migrantů.

Faktem je, že vagony pro ženy jsou běžné i v nemuslimských zemích – např. v Japonsku, Mexiku, Indii či Brazílii, což jsou země, které se potýkají s relativně vysokou mírou sexuálních útoků na ženy.

Prakticky stejnou službu jako Mitteldeutsche Regiobahn nabízely i České dráhy již v roce 2012. Po více než čtyřech letech je služba hodnocena velmi kladně. „Nejedná se o vagony, ale pouze kupé ve vybraných spojích. Máme pozitivní ohlas… Jedno kupé je pro ženy, vedle je kupé pro cestující s dětmi do 10 let. Samozřejmě to není kupé pouze pro ženy, protože předpokládáme, že děti doprovázejí dědové či tatínkové,“ řekla Blesk.cz mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

hejhej ( 2. dubna 2016 22:30 )

Demokracie v Německu omezuje ženy k vůli násilnickým muslimům. Podle koránu. Konec civilizace, návrat o 400 let zpět.

joudajoudovy ( 31. března 2016 08:38 )

merkel omezuje prava na svobodne rozhodovani a nastoluje novy rad, cimz zenam dava najevo, pokud nevstoupi do vagonu pro zeny a budou obtezovane ci znasilnene migrantem, za cin si mohou sami. divne reseni kriminality? za jak dlouho leze ocekavat, ze se merkel pasije do odevni navrharky a nemkam naridi zmenu obleceni, styl - alamuslim?

jarda304 ( 31. března 2016 08:13 )

to bylo a je žvanění o rovnoprávnosti žen atd. A výsledek - po 150 letech, kdy v Evropě jezdili nejen ve vlacích všichni bez problému pohromadě, tak se provádí v tom "vzorovém" Německu segregace žen, důvodem je samozřejmě oprávněná obava o bezpečnost kvůli "multikulti obohacení". Ted ještě vyhradit zadní plošinu vagonu pro Židy jako za Hitlera, ti jsou přeci také "uprchlíky" ohroženi...fuj !

jarypadlo ( 31. března 2016 08:11 )

Dobrý nápad,předhodit celý vagón ženských pár poloopicím k dovádění nebo mezi domácí ženské poslat jednu v černým pytli s granátovými šperky,super.Nakonec,baba se zahaleným xichtem může být i transvestita,takže opět krok vedle.

dumik ( 31. března 2016 07:12 )

s ústy plnými evropských hodnot jsme, zdá se, na ně rezignovali. Stach z mužů jako masivní fenomén a jejich útoky jako běžné, prostě do Evropy nepatří, Pokud si muži chtějí spolu zaprdět,. zakrkat a zaprosťačit, pak udělejte vagony pro takto založené muže - a neurážejte ženy a nevhánějte je do ghet.

Zobrazit celou diskusi