Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poradce premiéra Roberta Fica je nezvěstný! Převrhl se s ním člun na Dunaji

Autor: lm - 
29. března 2016
11:53

Známý slovenský ekonom Martin Filko (35) se na Velikonoční pondělí vydal s kolegou sjíždět Dunaj. Zřejmě se mu to stalo osudným. Člun se s oběma muži převrátil, ale na břeh doplaval jen jeden. Martina hledají záchranáři už druhým dnem.

K nehodě došlo v pondělí okolo 17. hodiny na Dunaji v Bratislavě. Slovenský ekonom a exředitel Institutu finanční politiky ministerstva financí Martin Filko (35) se vydal s kolegou v dvojkajaku na řeku. Loď se s nimi ale převrhla.

Kolega ekonoma zvládl doplavat na břeh a zavolat pomoc. Na místo se ihned vypravili záchranáři a hasiči, ale Martina nenašli. Do akce byli zapojeni i potápěči a v pátrání se nadále pokračuje. „Tok Dunaje v současnosti propátrávají policisté, poříční oddíl policejního prezidia a záchranáři, zatím bohužel bezúspěšně,“ řekla serveru Čas.sk policejní mluvčí Tatiana Kurucová. Záchranáři pročesávají úsek od Bratislavy až po Gabčíkovo.

Martin Filko zastával funkci hlavního ekonoma Ministerstva financí SR za druhé vlády Roberta Fica. Předtím byl poradcem premiérky Ivety Radičové a ministra financí Jána Počitka.

gjim ( 29. března 2016 15:22 )

Záchranná vesta, nebo jak se ta potvora jmenuje.Asi si to pletl s neprůstřelnou vestou.

odol ( 29. března 2016 14:53 )

Ďalší,ktorý v praxi potvrdil,že s Dunajom ,,si nikdy nesmieme tykať,,!!! Alebo sú naše štátne financie tak na p@ču-že jediné riešenie je odchod do večných lovíšť k Manituovi..... Smutnéééé...

petulka011 ( 29. března 2016 12:50 )

Asi si nenechal poradit, že vesta nadnáší???

moiaza ( 29. března 2016 12:43 )

 Poradců je jako hnoje. U nás radí politikům kde kdo. Hlavně když to vynáší.

Zobrazit celou diskusi