Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potvrzeno: Američtí novomanželé zemřeli během bruselského teroru

Autor: ČTK, tmp - 
27. března 2016
07:59

Mezi oběťmi úterních atentátů v Bruselu byli i američtí mladí manželé , kteří v belgické metropoli žili od roku 2014 a byli v osudnou chvíli na letišti Zaventem. Oznámil to v sobotu zaměstnanec zabitého manžela a potvrdil i jeho bratr.

„Dnes jsme se dozvěděli, že zbabělci vzali život mému bratrovi jen několik týdnů po jeho 30. narozeninách,“ uvedl podle agentury AFP bratr Levi Sutton. Firma na výrobu filtrů Clarcor, pro kterou Justin pracoval, v prohlášení upřesnila, že pár byl na bruselském letišti vyprovodit matku manželky. 

Americké ministerstvo zahraničí v pátek uvedlo bez dalšího upřesnění, že při atentátech v belgické metropoli, ke kterým se přihlásila organizace Islámský stát, zahynuli dva američtí občané a další se stále pohřešují.

Při úterních teroristických útocích na letišti Zaventem a ve stanici metra Maalbeek zahynulo 31 lidí včetně tří atentátníků. Totožnost se podle sobotního sdělení krizového centra zatím podařilo zjistit u 24 z celkem 28 obětí útočníků. Mezi zabitými jsou podle různých zdrojů lidé z Belgie, Nizozemska, Británie, Německa, Francie, USA, Číny a Švédska.

Čtěte VŠE o teroru v Bruselu


angrybear ( 27. března 2016 18:26 )

Tvůj příspěvek není sice přímo k věci, ale jinak naprosto souhlasím. Kytičky a svíčičky muslimské zločince nezastaví, je čas na tvrdou odvetu.

pavucinka ( 27. března 2016 12:36 )

Ve slově závistivým, je měkké "i". Bohužel zapomínáme už česky. Situace někam nyní dospěla, a nestalo se to ze dne na den.Chtělo by to více přemýšlet o příčině, kdy to počalo kráčet k takové propasti.

kolemdokola ( 27. března 2016 12:00 )

 Podpořte demonstraci v Praze za naši Českou republiku pro nás. Postavte se proti zatýkání vlastenců.

nikal ( 27. března 2016 10:42 )

 a tvoje děti zase můžou poděkovat tobě za to, že jsi debil debilovič a komuš komoušovič a ubožák ubožákovič kříenej se závistivím primitivem

Zobrazit celou diskusi