Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodící matka měla 4 promile alkoholu v krvi, stejné množství naměřili i miminku

Rodička v Polsku měla v krvi až čtyři promile alkoholu! Stejné množství naměřili novorozenci. (ilustrační foto)
Rodička v Polsku měla v krvi až čtyři promile alkoholu! Stejné množství naměřili novorozenci. (ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: rc - 
26. března 2016
16:12

Až čtyři promile! Tolik naměřili lékaři ženě (34), kterou přivezli s porodními bolestmi na pohotovost do městské nemocnice v polském Olsztyně. Stejné množství promile lékaři naměřili i novorozenci, které přišlo na svět krátce po příjezdu. Ženu teď čeká soudní stíhání.

Čtyři promile alkoholu v krvi naměřili lékaři v polské nemocnici v Olsztyni ženě, kterou přijali s porodními bolestmi. Krátce po příjezdu žena porodila a stejné množství promile v krvi mělo i novorozené dítě!

Takové množství alkoholu by dokázalo zabít i dospělého muže, tudíž je zázrak, že matka i dítě přežily. Přesto, že se lékařům oba dva podařilo zachránit, to neznamená, že novorozenec nebude mít trvalé následky. Dítě může mít trvale poškozený mozek, srdce i ledviny.

Podle polské televize TVP matce hrozí až pětileté vězení za vědomé ohrožení života dítěte. Ovšem toto není jediný případ v Polsku, kdy žena ve vysokém stupni těhotenství pila alkohol. V nemocnici v polských Skiernewicích rodila žena dokonce s pěti promile alkoholu v krvi. Tehdy se lékařům život dítěte nepodařilo zachránit.

 

kolemdokola ( 26. března 2016 18:12 )

 Podpořte demonstraci v Praze za naši Českou republiku pro nás. Postavte se proti zatýkání vlastenců.

Zobrazit celou diskusi