Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fotbalový zápas skončil krveprolitím: Sebevražedný atentátník zabil 41 Iráčanů

Autor: ČTK, tmp - 
26. března 2016
13:37

Nejméně 41 lidí usmrtil sebevražedný atentátník podle televize Sky News v pátek odpoledne na fotbalovém zápase jižně od Bagdádu. Podle agentury Reuters dalších nejméně 71 osob utrpělo zranění. K útoku se přihlásil Islámský stát.

K útoku došlo po skončení amatérského fotbalového zápasu na malém stadionu ve městě Iskandaríja, když se předávalo ocenění vítězům. Útočník v tom okamžiku odpálil v davu svůj sebevražedný pás, popsal místní policejní velitel.

Iskandaríja leží asi 40 kilometrů jižně od Bagdádu a žijí tam jak sunnité, tak šíité. Atentát spáchali ozbrojenci z hnutí Islámský stát, uvedla agentura Amak, která má k islamistům blízko.

Ozbrojenci z Islámského státu obsadili rozsáhlá území Iráku i sousední Sýrie a v minulosti měli na svědomí množství podobných útoků. Na začátku března si sebevražedný atentát v Hille, která leží 117 kilometrů jižně od Bagdádu, vyžádal nejméně 60 mrtvých. Útočník se tehdy odpálil v autě u kontrolního stanoviště při vjezdu do města.

pepen ( 26. března 2016 16:11 )

A tuhle sebranku chce Merkel do Evropy-oni jsou zvyklý na ruiny.Rádi bojují v mozku nemají vůbec nic než bomby a zabíjení!!!!Nikdy se neintegrují.Ať zůstanou tam kde jsou!!!!

Zobrazit celou diskusi