Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Těhotná žena přežila teror v Bruselu. Nenarozenému dítěti napsala dojemný vzkaz

Autor: val - 
26. března 2016
05:00

Dopis plný emocí napsala pro své ještě nenarozené dítě žena, která přežila úterní teroristické útoky v Bruselu. Poté, co unikla z tamního letiště a zjistila, že plod je v pořádku, adresovala mu do knížky pro novorozence několik řádek o tom, co ho na světě čeká.

Osmadvacetiletá Sneha Mehta se v úterý vracela se svým manželem z dovolené v Dubaji. Právě když si na letišti v Bruselu přebírali zavazadla, vybuchla nálož nastražená teroristy, která následně zabila 11 lidí. Její příběh přinesla britská televize ITV a americká CNN.

Těhotné ženě se ale podařilo i s manželem a 16týdenním plodem uniknout. Skrz garáže se dostali na ulici, kde jim zastavil taxík. Odjeli rovnou do nemocnice. Tam je ujistili, že dítě je v pořádku: na ultrazvuku bylo vidět, jak si cucá palec u nohy.

Ultrazvuk nastávající rodiče ujistil, že jejich dítě je v pořádku. Ultrazvuk nastávající rodiče ujistil, že jejich dítě je v pořádku. | Repro CNN

Emotivní zážitek přiměl Snehu k tomu, aby ho pro svého potomka – dosud nevědí, zda to bude chlapec nebo dívka – zaznamenali. Napsala mu proto „poselství naděje“ do jeho knížky pro novorozence.

„Ahoj zlatíčko. Nevím, jestli už jsme ti to řekli, ale když ti bylo 16 týdnů, maminka s tatínkem byli u výbuchů na bruselském letišti. Nezáleží na tom, kde je lidstvo teď, chci ti jen říct, že život je úžasná věc a svět je plný pozoruhodných lidí,“ uvedla žena vzkaz, v kterém dítěti mimo jiné popisuje události toho dne.

Dopis, který matka adresovala svému nenarozeném dítěti. Dopis, který matka adresovala svému nenarozeném dítěti. | Repro ITV News

„Cítila jsem se víc naživu než kdykoli předtím a věděla jsem, že tě musím chránit, takže jsem byla klidná, vyrovnaná a věděla jsem, že přežijeme,“ dodala.

Na závěr dítěti napsala: „Celým srdcem doufám, že jsi se narodilo do lepšího světa, a pokud ne, tak že uděláš to nejlepší, aby lepší byl.“

Čtěte také: Vše o teroristických útocích v Bruselu

Připomeňte si: Teroristické útoky v Paříži

animka ( 26. března 2016 19:09 )

To je ale kravina. Bláznivá ženská.. a o tom si máme číst i my v ČR??? Jděte někam!

zednik ( 26. března 2016 10:23 )

 28letá Sneha je buď retardovaná, nebo navedená. Píše dítěti, které si to jakože ev.přečte za nějakých 15 let: ...."nezáleží na tom, kde je lidstvo teď, chci ti jen říct....

Zobrazit celou diskusi