Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ISIS se raduje z útoků v Bruselu: To je za křižácká letadla, vzkázali světu

Autor: bru/ČTK - 
24. března 2016
17:41

Radikální organizace Islámský stát (ISIS) zveřejnila na internetu video, na němž oslavuje úterní teroristické útoky v Bruselu a vyzývá své příznivce, aby se přidali ke svaté válce. Informovala o tom dnes agentura Reuters. ISIS se už dříve přihlásil k odpovědnosti za atentáty, které si vyžádaly nejméně 31 mrtvých a na 300 zraněných.

Islamisté na videu znovu zopakovali, že Belgie se stala terčem atentátů jakožto člen mezinárodní koalice bojující proti IS na Blízkém východě. Stejné prohlášení vydal IS prostřednictvím agentury Amak už v úterý krátce po atentátech.

Křižácká letadla, včetně těch belgických, stále bombardují muslimy v Iráku a Levantě ve dne i v noci,“ říká hlas na videu. Levanta je označení pro oblast na Blízkém východě odpovídající zhruba dnešní Sýrii, Libanonu, Jordánsku a Izraeli. IS dříve sám sebe označoval jako Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL).

Každý muslim, který se vyzná v dějinách islámu, ví, že svatá válka proti nevěřícím je nedílnou součástí islámu," uvádí rovněž komentář devítiminutového videa.

Na záznamu je podle agentury Reuters vidět mimo jiné výcvik některých pachatelů listopadových teroristických útoků v Paříži, které si vyžádaly 130 obětí. Část z nich měla belgické občanství nebo v Belgii dlouhodobě žila. Objevují se na něm také záběry z Bruselu po útocích, ale například i francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve či republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump.

 

santikxauz ( 25. března 2016 03:48 )

Raduje se ty proamerický trolle,jak agresorům z USA nevyšel plán v Syrii na loutkovou vládu.

moiaza ( 24. března 2016 21:38 )

 EU bojuje proti ISIS tím, že pořádá různé samity. Čím více samitů, tím statečnější boj. Kecy, kecy, kecy. To je jediný boj Evropských papalášů proti agresi ISIS. Kdyby nebylo Putina, možná by už dávno visely naše hlavy jako výstraha na kůlech.Zločinci z USA tu bandu hrdlořezů nejdříve vycvičili a teď chtěji proti nim bojovat. Jak směšné!

308win ( 24. března 2016 19:31 )

Když už ti naši politici lezou do zádele USA tak by mohli od nich aspoň okopírovat postup z druhého Wáru když je napadli Japonci.

tgbg ( 24. března 2016 18:45 )

NEJVÍCE SE RADUJE TO ZLOČINNÉ RUSSKO !!!!

pekaaaros ( 24. března 2016 18:27 )

ještě bych dodal dodatek. "Buzi buzi, buz. My jsme Evropané buzi buzi! A zítra se vykastrujeme, abychom vám ukázali, že vás máme rádi a přenecháme vám to tu. Buzi buzi"

Zobrazit celou diskusi