Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Německu zakázali focení a natáčení na nádražích, obávají se prý teroru

Společnost Deutsche Bahn zakázala natáčení a focení na německých nádražích.
Společnost Deutsche Bahn zakázala natáčení a focení na německých nádražích.  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
24. března 2016
07:29

Německá železniční společnost Deutsche Bahn (DB) přestala bez konkrétního zdůvodnění povolovat médiím fotografování a filmování na nádražích. Informovala o tom ve středu agentura DPA, která naznačila souvislost tohoto kroku s úterními teroristickými útoky v Bruselu.

Mluvčí DB pouze sdělila, že zákaz platí až do odvolání. Nicméně soukromé filmování a pořizování fotografií je podle ní nadále povoleno.

Žádný konkrétní důvod pro toto opatření nesdělila, poukázala jen na celkovou bezpečnostní situaci. Nádraží v Německu patří zpravidla společnosti Deutsche Bahn, která může upravovat interní pravidla provozu.

Doposud byly podle DPA žádosti o povolení fotografovat či natáčet na nádražích vždy vyřizovány bez problémů.

ohrazenice ( 24. března 2016 09:39 )

To není možné přece muslimové jsou spásou Německa.

tgbg ( 24. března 2016 08:39 )

V Německu zakázali focení a natáčení na nádražích. V RUSSKU je za toto do dneška kriminál!!!!

hejhej ( 24. března 2016 08:27 )

mescalin: Pomalu se budou státy bývalého východního bloku vracet před r. 1989, kdy bylo bezpečí zajištěno. To, že jsme museli mít pasy na výjezd mimo republiku nebo víza nebyla žádná hrůza, oproti té, co nás čeká díky neschopné EU a praštěné Merkelové, která jako smyslu zbavená pozve muslimy do Evropy. Dalo se to očekávat, že většina jsou násilnické zrůdy.

ginna15 ( 24. března 2016 08:25 )

Už se citim bezpečně vy volové...Včera jsem viděla jak v buse 124 napadl vzteklej magor řidiče a rozbil mu obličej a nikdo,NIKDO z cestujicích se ho nezastal jen asi 50 lety pán s pejskem za bundou se ozval když ho chtěli napadnout také a vyzval ty grázly aby opustili autobus a chystalo se k rvačce.Policie dorazila asi po 20 min.a tvařila se jako by jen někdo rozlil mlíko na chodníku...Česky lid je bud samej srab,nebo srabskej agresivni kretén !!!!!!!

frantaklika ( 24. března 2016 08:13 )

Brusel je čajíček proti tomu co bude do pár let v Raichu, pokud nepřijde nějaký furer a ty černé držky nevykope do Afriky.

Zobrazit celou diskusi