Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Světe, spoj se proti teroristům, vyzval Obama po útocích v Bruselu

Autor: ČTK, kle - 
22. března 2016
16:28

Útoky v Bruselu opět připomínají, že svět se musí sjednotit v boji proti terorismu, prohlásil v úterý americký prezident Barack Obama. Nabídl Belgii veškerou pomoc k vyšetření útoků. „Můžeme porazit a porazíme ty, kteří ohrožují bezpečnost lidí po celém světě,“ řekl podle agentury Reuters šéf Bílého domu.

„Musíme být spolu v boji proti terorismu bez ohledu na národnost, rasu či víru,“ zdůraznil Obama při projevu v kubánské metropoli Havaně. Podle Bílého domu již hovořil telefonicky s belgickým premiérem Charlesem Michelem a vyjádřil soustrast rodinám obětí a sympatie všem Belgičanům.

Takhle to v Bruselu vypadalo krátce po útoku:

Video Vteřiny po výbuchu na letišti: Hustým dýmem se nesl křik zraněných - Reuters
Video se připravuje ...

Americký ministr zahraničí John Kerry a jeho belgický protějšek
Didier Reynders se v telefonickém hovoru dohodli, že v rámci vyšetřování bruselských atentátů budou v úzkém kontaktu. Shodli se podle amerického ministerstva zahraničí také na potřebě získat všechny země k potírání násilnického extremismu.

Lídři zemí EU: Teror v Bruselu je útokem na evropskou demokracii

Lídři 28 zemí EU označili atentáty v Bruselu za útok na evropskou demokracii. Atentáty posílily jejich odhodlání bránit evropské hodnoty a toleranci. „Teroristé, kteří stojí za dnešním zvěrstvem, útočí na náš způsob života a útočí proto, kým jsme. Nikdy je nenecháme zvítězit,“ napsal například na sociální síti britský premiér David Cameron.

Útoky v Bruselu:

ronyrony ( 23. března 2016 09:51 )

Kdyby radši už tenhle k o kot držel hubu

placenta ( 23. března 2016 08:28 )

to je ale bubák

pekaaaros ( 22. března 2016 23:17 )

nikomu nevěřím. tajný služby někoho monitorujou a nezasáhnou. kolik z nich si prošlo výslechem, vazbou, monitoringem a stejně se nakonec dostanou s bombou kolem pasu na letiště? nevěřím kontrolám, nevěřím EU, nevěřím v práci bezpečnostních složek. Není schopná nás ochránit. Proto se budu bránit sám!

byvalyvoIiccssd4 ( 22. března 2016 21:52 )

Bohužel, i hloupé lopaty se dnes dostanou k internetu, jak je vidět na Zdeňkovi.

ota.kavan@... ( 22. března 2016 19:24 )

Znič si ho sám, ty troubo. Třeba jako toho tvýho na záchodě.

Zobrazit celou diskusi