Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brusel truchlí: Symbolem útoků se stal plačící Tintin

Autor: val - 
22. března 2016
19:38

Komiksový hrdina Tintin, jeden z nejznámějších Bruselanů, se stal smutným symbolem úterních teroristických útoků v belgickém hlavním městě. Na sociálních sítích se objevily obrázky, které zobrazují tohoto dobrodružného detektiva v slzách. Zároveň se začal objevovat hashtag #PrayForBrussels a lidé vyjadřují solidaritu kresbami srdce a spojených rukou v barvách belgické vlajky. 

„Dva výbuchy jsou hlášené z bruselského letiště. Můj domov...“ Tento vzkaz se objevil na twitterovém účtu komiksového hrdiny Tintina jen pár minut poté, co svět obletěla zpráva o explozích v Belgii.

Obrázek se slzavým obličejem této kreslené postavy, původem z Bruselu, kterou proslavila série Tintinova dobrodružství od belgického autora Georgese Remiho, následně zaplavil internet.

„Velmi smutné a těžké pochopit takové šílenství,“ stojí například pod jednou z těchto kreseb. U dalších lidé vyjadřují podporu Bruselu. Například heslem Je suis Bruxelles (Jsem Bruselan).

S Belgií cítí celý svět

Solidaritu s Belgií projevují i Francouzi. Kresba znázorňuje plačící postavu v barvách francouzské vlajky, jak objímá plačící postavu v belgických barvách. Paříž zažila ničivé teroristické útoky vloni v listopadu.

„V duchu a v srdcích jsme s vámi, stejně jako naše modlitby.“ Sociální sítě zaplavují ruce a srdce v barvách belgické vlajky.


 

 

 

Zároveň se už začaly objevovat obrázky, které posílají teroristům jasný vzkaz.

A nechybí ani jeden ze symbolů Bruselu: Čůrající chlapeček, který na kresbě močí na teroristu.

 

joudajoudovy ( 23. března 2016 08:48 )

opravdu rovny boj: tuzka s papirem, svitici pamatky a curajici socha chlapecka-proti-bombovym utokum, strelbe kulek, chuti zabijet a nechuti se prizpusobit. evropo,s timto razenim miris k zaniku a stahnes nas do stredoveku. kdy nastane cas,aby ti,kteri toto zavinili,vcetne politiku i napomahacu,kteri maji plna usta humanity pro nezakonne narusitele eu prostoru,byli potrestani? neni na case,aby se otevrely nove norimberske procesy s valecnymi zlocinci a jejich napomahaci,neb nic razantniho neudelali proti ucasti na spiknuti nebo spolecnem planovani ke spachani zlocinu proti miru,neudelali nic proti planovani,priprave,rozpoutani a vedeni utocnych valek a dalsich zlocinu proti miru,a dále,nic neudelali proti zlocinum proti lidskosti,nebot plane politicke proslovy,zamlcovani/zkreslovani pravdy,vyhazovani penez,ktere k nicemu nevedou,tvrda odveta na vlastnim obyvatelstvu,ktere jedna z pozice strachu o sve zivoty a demonstruje proti nekonani nebo spatnemu rozhodnuti politiku,lze povazovat za zradu na evrope i tichy souhlas k jeji likvidaci. jde-li o dobre promysleny akt i nasilnou ztratu na zivote,humanita musi jit stranou.vrah a nasilnik nema soucit obyvatelstva. kdyz v minulosti,pro dany cas i zrizeni,nebyl problem s vystehovanim obyvatelstva (napr.:zlocinci do australie,stalin sve obyvatele na sibir,hitler cechy ze sudet,zide do usa a izraele,sudetaci z cech do nemecka,atd),proc to nejde dnes? muslim neni slucitelny s krestanem,a proto ty,kteri jsou pritezi,nalozit a rozvest do jejich domoviny.pro evropu,rychle a nejlacinejsi reseni. kdyz si sve vysostne vody chrani ostatni svetadily,proc to eu nedela? oni pro nas zadne ohledy nemaji,i kdyz jim byla padana pomocna ruka. za dobrotu na zebrotu. ty chlebem, on kamenem. podej prst a bude ti utzena cela ruka. tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu,az se ucho utrhne. jeden mysli,druhy kona. ... a nyni me oznacte za rasistu a xenofoba,i kdyz,de jure,mohu vyjadrit sve domnenky, a to na podklade historickych fa

demon.hk ( 23. března 2016 08:23 )

Paráda, teď budou všichni Brusel, na fb belgické vlajky, panáček čůrající na bombu! o je idveta, to to těm teroristům nandáme! Teď jsme všichni generálové! Ale že se tomu všemu dalo zabránit mnohem dříve, o tom se mlčí. Že si Belgie vykrmovala muslimáče z celého světa, hejčkali je jako nikde, cpali sociální dávky, pro haranty vše bezplatně....a jako vrchol si zakázali na veřejnosti vánoční stromek aby neurážel tu muslimskou pakáž!!!!! A tohle je výsledek. Takže pokud se naše republiky chce ještě zachránit, ani jedna musulmanská noha na naše území!!!!!!!!!!!! Teď řvou jací jsou uprchlíci a jak utíkají před násilím, za pár let hotu ale budou sami páchat!!!!

pekaaaros ( 22. března 2016 20:04 )

Jupííí. a zítra si dáme všichni do vodoznaku fb fotky belgickou vlajkůůůů!!! to jsme kreativní... jsme šikulkyyyy!!!!!!!! A budeme se předhánět, kdo vymyslí lepčíííí symboooolll. a dáme pochooood pietníííí!! Ne teď vážně. Čím to podle vás je? Že jsme tak zdegenerovaní. Že místo toho, abychom si to s nimi vyřídili efektivně, tak kreslíme plačící panduláky? Myslíte, že to je tou vodou, co tady pijeme? Prej obsahuje nějaký hormonální tabletky, že to prej může měnit hladinu testosteronu a pak jsme všichni zženštělí. ja fakt nevím. ale fakt nám hrabe v Evropě. hrabe nám a doplatíme na to. vzpomente si na má slova do dvou let.

zigzag ( 22. března 2016 19:47 )

Presne, za pàr tydnu zmenì barvu, mìsto, ale proslov bude stàle stejny.

tymitaky ( 22. března 2016 19:42 )

Myslím, že ty kresby nepošlou teroristy do kolen. Zatím stejný scénář, patetické projevy, plačící politici a skutek zase uteče.

Zobrazit celou diskusi