Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrdina zachránil z auta novorozence, pět jeho příbuzných se utopilo

Autor: shp - 
21. března 2016
18:26

Když viděl potápějící se auto, věděl, že záchranáři nepřijedou včas. Hrdina, který si nepřál být jmenován, proto skočil u irského městečka Buncrana do vody a z vozu zachránil novorozenou holčičku. Pěti jejím příbuzným však už pomoci nedokázal.

Při nehodě, kdy v Irsku sjelo z mola do moře auto se šesti cestujícími, se utopilo pět lidí. Náhodnému kolemjdoucímu se ale podařilo zachránit měsíčního kojence, který v autě rovněž cestoval, napsal dnes deník The Irish Times.

Nehoda se stala v neděli pozdě večer v přístavním městečku Buncrana v hrabství Donegal. Podle svědků se řidič na mole nejspíš pokoušel otočit, ale manévr nezvládl a jeho SUV značky Audi se zřítilo do vody.

Jeden z místních obyvatel, Francis Crawford, zavolal záchranáře, bylo prý jasné, že nepřijedou včas, aby lidem v autě pomohli. O jejich záchranu se pokusil kolemjdoucí, který skočil do vody a podařilo se mu z ní vytáhnout miminko.

Holčička je nyní v nemocnici ve stabilizovaném stavu. Mezi mrtvými jsou i dvě děti – Evan James (†8) a Mark James (†12). I zbylé oběti jsou příbuzní. Jde o Jodie Lee Daniels (†15), Ruth Daniels a Seana McGrottyho.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi