Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Studentka na Erasmu Kristína: Svědectví z autobusu smrti. Vyvázla jen se zlomenou rukou…

Autor: shp - 
21. března 2016
13:15

Měl to být výlet za vzděláním. Cesta studentů výměnného programu Erasmus se však změnila v peklo na silnici, když se jejich autobus vyboural poblíž Tarragony na severovýchodě Španělska. Třináct lidí havárii nepřežilo. Slovenka Kristína Kamenská však měla štěstí, přežila. Mladá dívka pak promluvila o hrůze, kterou zažila.

V koloně pěti autobusů řidič ztratil kontrolu nad vozem a vyboural se. Na místo ihned vyrazilo 20 hasičských automobilů a sedm záchranek. I přes rychlý zásah se však nepodařilo zachránit životy třinácti mladých dívek, které na místě podlehly svým zraněním. Bylo jim teprve mezi 22 a 29 lety.

Mezi cestujícími byl i nejmenovaný Čech, který utrpěl zranění, ale po ošetření v nemocnici byl propuštěn. Stejně tak v autobusu seděla i Slovenka Kristína, která při havárii také utrpěla zranění. Zlomila si ruku. „Konzul byl v kontaktu s ředitelem nemocnice a informovali jsme rodiče studentky. Její stav je vzhledem k okolnostem v pořádku,“ prohlásil mluvčí ministerstva zahraničních věcí Peter Stano.

V jednom z dalších autobusů byla Kristínina kamarádka Ivana. Ta je v pořádku. „Kristína byla mezi zraněnými a při nehodě si zlomila ruku. V nemocnici ji museli následně operovat,“ prohlásila Ivana. „Děkuji všem za zprávy, hádám, že budu brzy v pořádku. Stále jsem v nemocnici,“ napsala Kristína anglicky na Facebooku. Zároveň dodala, že při nehodě autobusu ztratila telefon.

Kromě mrtvých dívek si nehoda vyžádala 44 zraněných. Celkem bylo v autobuse 56 lidí. Řidič byl po nehodě vyslechnut. Test na alkohol a drogy byl u něj negativní.  Autobus se vracel z výletu do Valencie, kde se konaly populární slavnosti Las Fallas, jež jsou i na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krampota ( 21. března 2016 13:46 )

A ještě to dají zvýrazněně, aby ty jejich chyby náhodou někdo nepřehlédl : „Kristína byla mezi zraněními a při nehodě si zlomila ruku. Nemocnici ji museli následně operovat,“ UŽ JE TO FAKT UBOHÉ, ABY SE DEN CO DEN, ČLÁNEK CO ČLÁNEK, OPAKOVALY CHYBY !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi